preberite naš tedenski novičnik in bodite na tekočem z dogajanjem na Beletrini.

Drage bralke, dragi bralci,
preberite naš tedenski novičnik in bodite na tekočem z dogajanjem na Beletrini.

Knjiga tedna
Šola za dobre matere je kontroverzno eksplozivna, ganljiva, mestoma srhljiva in nadvse aktualna pripoved o materinstvu, izzivih starševstva in pritiskih perfekcionizma, ki jih posamezniku nalaga sodobna družba. Predvsem pa je to zgodba o brezmejnosti ljubezni, s katero je avtorica Jessamine Chan nagovorila številne bralce širom sveta in romanu že utrla pot do sodobne feministične literarne klasike.
Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo. Tokrat smo se posvetili knjigi Šibe človeštva, v kateri nemški zdravnik in mikrobiolog Stefan Winkle opisuje kužne bolezni začetkov zgodovine do sedanjosti. O delu in o avtorju sta se pogovarjala prof. dr. Alojz Ihan in dr. Tomaž Simetinger.

Alešu Štegru nagrada Premio Internacional de Poesia Nuevo Siglo de Oro
Na uglednem in največjem knjižnem sejmu v Latinski Ameriki, mednarodnem knjižnem sejmu Guadalajara v Mehiki, so podelili mednarodno nagrado za pesniški opus Premio Internacional de Poesia Nuevo Siglo de Oro našemu programskemu direktorju Alešu Štegru.
Predstavitev prvenca Boruta Pahorja v Mariboru
Knjižni prvenec bivšega predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja Zmaga je začetek lahko spoznate v četrtek, 14. decembra 2023, ob 18. uri v Kazinski dvorani SNG Maribor. Z avtorjem se bo pogovarjala novinarka Petra Kancler.
Predstavitev knjige Ivan Tavčar: Na valovih življenja Urške Perenič
Ob praznovanju Tavčarjeve 100. obletnice smrti je izšla biografija Ivan Tavčar: Na valovih življenja, ki jo bo v petek, 15. decembra 2023, ob 17. uri v Dvorcu Visoko predstavila avtorica Urška Perenič. Vstopnice po ceni 12 € bodo na voljo pred dogodkom na lokaciji. Vabljeni.
AirBeletrina X Beletrina Digital
V prispevku Beletrine Digital, ki jo te dni gostimo na AirBeletrini, preberite zgodbo treh umetnikov – pisatelja Dušana Čatra, režiserja Jana Cvitkoviča in glasbenika Damirja Avdića, ki z bralkami in bralci delijo spomin na usodno prelomnico v svojem življenju.

VIR: Beletrina