tudi aprila bo dogajanje na Beletrini pestro. Preberite tokratni tedenski novičnik in ostanite na tekočem z dogajanjem v prihajajočih dneh.

Drage bralke, dragi bralci,
tudi aprila bo dogajanje na Beletrini pestro. Preberite tokratni tedenski novičnik in ostanite na tekočem z dogajanjem v prihajajočih dneh.

Knjiga tedna

V ponatisu je izšel prodorni roman Draga Jančarja Severni sij iz kultnega leta 1984, ki  s časom ne izgublja ostrine. Umeščen je v tisti večni in vrveči »tik pred«, v začetek leta 1938, in v srednjeevropsko mesto Maribor, na katero v veličastnih pojavih pritiska nedoumljivo zlo. Knjiga je že na voljo v Knjigarnah Beletrina in na spletu.
Beletrina v živo
Oglejte si novo epizodo Beletrine v živo, v kateri vam tokrat predstavljamo srce parajočo in skrajno zabavno avtobiografijo ameriške zvezdnice Jennette McCurdy Vesela sem, da je mami umrla. O delu, ki je izšlo v zbirki Žametna Beletrina, sta se pogovarjali Barbara Kreš in Nina Cijan.


Predstavitev knjige Zablode feminizma Vesne Vuk Godina
V sredo, 3. aprila 2024, ste ob 18. uri vljudno vabljeni na prvo aprilsko literarno popoldne v Knjigarni Beletrina Maribor, kjer se bosta o delu Zablode feminizma pogovarjala avtorica knjige Vesna Vuk Godina in programski direktor Beletrine Aleš Šteger.

Predstavitev knjige Kdo je ubil SEKS? Andreja Capobianca
Vabljeni, da se nam prihodnji teden, v torek, 9. aprila 2024, ob 18. uri pridružite v skritem kotičku stare Ljubljane – na Vrtu Belega Volka, na predstavitvi kriminalke Kdo je ubil SEKS?. Z avtorjem Andrejem Capobiancom se bo pogovarjal Toni Cahunek, goste pa bo nagovorila tudi urednica zbirke Žametna Beletrina Branka Fišer.

AirBeletrina
V okviru letošnjega festivala Literature sveta  – Fabula je v Ljubljani gostoval bolgarski pisatelj Georgi Gospodinov, avtor z mednarodnim bookerjem nagrajenega romana Časovno zaklonišče. Obiščite portal AirBeletrina in preberite intervju, v katerem se je z Andražem Gombačem pogovarjal o svojem delu.


VIR: Beletrina