preberite Beletrinin tedenski novičnik in spremljajte aktualno dogajanje na Beletrini.

Drage bralke, dragi bralci,
preberite Beletrinin tedenski novičnik in spremljajte aktualno dogajanje na Beletrini.

Knjiga tedna
Coco Mellors
je britanska pisateljica, ki je s knjigo Kleopatra in Frankenstein doživela izjemen medijski preboj. Gre za duhovito, a srce parajočo pripoved, polno bizarnih čudakov, almodovarskih obstrancev in hedonističnih izgubljencev, ki iščejo svoje mesto v svetu, se predajajo omamam, da bi zadovoljili temeljno potrebo, ki jo skušamo zadovoljiti prav vsi – ljubiti in biti ljubljen.
Beletrina v živo
V tokratni epizodi Beletrine v živo vam predstavljamo češko pisateljico, urednico in scenaristko Lucie Faulerovo, eno izmed gostij letošnjega festivala Literature sveta - Fabula. Z voditeljico Anjo Zidar sta se pogovarjali o knjigi Objela me bo smrt, ki je izšla v okviru festivala. Vabljeni k ogledu.

Predstavitev knjige Rožengrunt Mateje Ratej
Vabljeni, da se nam v sredo, 27. marca 2024, bo ob 18. uri pridružite v novoodprti Knjigarni Beletrina Maribor, na prvi predstavitvi knjige. O monografiji Rožengrunt se bosta pogovarjala avtorica Mateja Ratej in direktor Beletrine Mitja Čander.
94. Huda pokušnja! z Janom Krmeljem in Majo Pečarič
Začetek pomladi prinaša 94. Hudo pokušnjo! V sredo, 27. marca 2024, se nam bosta ob 19. uri v Muzikafeju pridružila pesnik Jan Krmelj, ki se bo predstavil s svojo drugo pesniško zbirko Uho, ter Maja Pečarič, slovenska vinska kraljica 2023. Literarno-vinski dogodek bosta vodila novinarka in pesnica Petra Bauman in vinski publicist Jože Rozman.
Fabulin mesec vseslovenskega branja
V partnerstvu z Društvom slovenskih literarnih kritikov, slovenskimi knjigarnami, knjižnicami in založbami je Fabula v marcu pripravljala mesec vseslovenskega branja, pri čemer so bila v ospredje dela, ki so jih kot temeljna in najboljša dela preteklih let izpostavili trije bralci, literarni kritiki, predvsem pa poznavalci literarnega sveta: Aleksandra Gačič, Eva Ule in Silvija Žnidar.
Knjige iz Fabulinega izbora vas opremljene pričakujejo v knjigarnah in knjižnicah po vsej Sloveniji, ob tem pa ste vabljeni tudi na niz literarnih branj, kjer bodo posamezna dela predstavljena.
AirBeletrina
Marija Stepanova
, v pregnanstvu živeča ruska pesnica, pisateljica in novinarka judovskega rodu, dobitnica več tako nacionalnih kakor mednarodnih nagrad, je na festivalu Literature sveta - Fabula v Ljubljani predstavila edinstveno, posebej za slovenske bralke in bralce sestavljeno zbirko esejev Z one strani. Vabljeni k branju intervjuja, ki ga je pripravila Sanja Podržaj.

VIR: Beletrina