Gledališče, Prireditev, Za otroke

Kategorije dogodka:

Gledališče, Prireditev, Za otroke
Organizator:

TURISTIČNO DRUŠTVO MAKOLE
Kontaktna oseba organizatorja:

ROMANA SAGADIN
Mobilna številka organizatorja:

Naslov:

Makole 42, 2321 Makole
Prikaži na zemljevidu  Pot do lokacije
Termini

01.04.2023 ob 10.00
PREDSTAVA ZVEZDICA ZASPANKA bo zagotovo navdušila obiskovalce!
Lutkovna skupina Blaže in Nežica KUD Slomšek Slovenska Bistrica

bo v soboto, 1. aprila 2023 ob 10. uri v Domu krajanov MAKOLE priredila otroško gledališko predstavo Zvezdica Zaspanka.

V predstavi bodo nastopali Urška Fras, Niko Turk, Martina Marčec, Tina Vidmar Rajh, Tina Pajek in Vanja Ungar. Za scenografijo bosta poskrbela Katja Mernik in Zmago Belič, za kostumografijo Vera Majstrovič in Mateja Veber, za glasbo in luč pa bo poskrbel Aleš Točaj.

Niko Turk, eden od nastopajočih v predstavi: »Predstavo je po predlogi Frana Milčinskega Ježka priredil dr. Aleš Maver. Režijo je izvedla Tina Vidmar Rajh, ki je pripravila vso zasnovo.

Predstava je namenjena otrokom vseh generacij, od najmlajših do osnovnošolcev in smo prepričani, da bodo na predstavi uživali tudi starši ter babice in dedki. Premiero in ponovitev te predstave so imeli že v decembru 2022. In sedaj 1. aprila 2023 ob 10. uri prvič tudi v Makolah.

Predstava je pravljica z moralno vsebino in z zaključno mislijo, ki otrokom zbudi neko zanimanje in jih opozori, da je treba pospravljati, da je treba biti vesten, se zjutraj pravočasno zbujati, da je potrebno biti spoštljiv.

Niko Turk, ki igra v predstavi razbojnika, dodatno pojasni: »Razbojnik je seveda ves zanikrn, ne zna se obnašati in skrbeti zase ter za dom, a če mu povemo, da je vseeno dober v svojem bistvu, zna dobiti nazaj svoje srce. To je tudi bistvo same predstave, da vsak človek nosi srce, zgolj odpreti ga moraš na pravi način.
S predstavo želimo otrokom vzbuditi občutek, da pripadajo družinam, da jih imajo starši radi kljub temu, da kdaj naredijo kakšno napakico.
Dr. Aleš Maver je pravljico preoblekel v modernejšo obliko in zapisal besedilo predstave: »Zvezdica Zaspanka Frana Milčinskega je eno tistih slovenskih besedil, ki mu je težko kaj dodati ali kaj odvzeti, saj je najboljše tako, kot je. Kljub temu pa mu je uspelo Zvezdico nekoliko posodobiti za današnje gledalke in gledalce in dati nekaj lastne osebnosti posameznim zvezdicam.

Želja je, uprizortii Zvezdico Zaspanko, saj je to znana slovenska pravljica, ki navdušuje odrasle in otroke, predstavo postaviti v sodobni čas z mobiteli, računalniki, ki se pojavijo v igri.

Vsi nastopajoči se že veselijo tudi predstave 1. aprila 2023 ob 10. uri prvič tudi v Makolah, s katero bodo razveselili obiskovalce.
Vljudno vabljeni!

VIR: Občina Makole