V Ticu Ilirska Bistrica so februarja in marca pripravili serijo predavanj in okroglo mizo, s katerimi želijo vzpodbuditi razvoj turizma na Bistriškem.

Ilirska Bistrica – V Ticu Ilirska Bistrica so februarja in marca pripravili serijo predavanj in okroglo mizo, s katerimi želijo vzpodbuditi razvoj turizma na Bistriškem. Februarja so govorili o tem, kako oblikovati blagovno znamko, zasnovati in izvajati marketinške aktivnosti in komunicirati izdelek ali storitve ter o vzpostavitvi sodelovanja v lokalni skupnosti pri promociji turistične ponudbe na primeru Giro d’Italia 2022, danes, v sredo in četrtek pa pripravljajo še pet predavanj in zaključno okroglo mizo. Dogodki potekajo v prostorih Tica Ilirska Bistrica, prijave sprejemajo na info@tic-ilbistrica.si.

»Z dogodki želimo za začetek vzpodbuditi večjo aktivnost, prodornost, povezovanje in razvoj na področju turistične ponudbe ilirskobistriške občine. Končni cilj je oblikovanje smernic in nato strategije razvoja turizma v naši občini,« pravijo na Ticu. Na predavanja in okroglo mizo še posebej vabijo organizatorje dogodkov, ponudnike storitev in izdelkov ter javnost, zainteresirano za razvoj turizma.

V torek, 14. marca, med 17. uro in 18.30 bo Boštjan Jerman iz podjetja 7samurai spregovoril o tem, kako do finančnih sredstev iz skladov Evropske unije, med 18.30 in 20.00 uro pa bo Miha Lesjak iz Fakultete za turistične študije – Turistica Univerze na Primorskem predaval o športnem turizmi in trajnosti.

V sredo 15. marca, ob 17. uri bo direktorica Zavoda Kočevsko Vesna Malnar Memedovič predstavila koncept turističnega razvoja občine Kočevje, njegove rezultate in načrtovani nadaljnji razvoj. Ob 18.30 bo nato Andrej Mladenovič iz Podjetniškega inkubatorja Kočevje predstavil še delovanje inkubatorja, trenutno stanje in ideje za nadaljnji razvoj.

V četrtek, 16. marca, ob 17. uri bo predavanje Pie Peršič iz zavoda za turizem Novo Mesto o turizmi in kulturni dediščini, ob 18.30 bo sledila okrogla miza o povezovanju in sodelovanju na področju turizma v regiji. Vodila jo bo Marjana Grčman iz TV-oddaje Na lepše.
V Notranjsko-primorskih novicah skrbno izbiramo vsebine, kolikor je le mogoče omejujemo stroške in si želimo, da bi bile vsebine še naprej prosto dostopne vsem bralcem.
Delovanje medija podprete z donacijo na TRR SI56 6100 0000 7796 237.