16. 12., 30. 12. in 31. 12. 2022 na TV SLO 1

Gledalce oddaje V petek zvečer čakata dve izjemni decembrski oddaji, polni odlične glasbe, izjemnih gostov in nepozabnih skečev, ter silvestrska oddaja Na Silvestrovo - vse seveda v družbi priljubljenih voditeljev Blaža Švaba in Melani Mekicar.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
14. december 2022 ob 09:22
Ljubljana - RTV SLO
Blaž Švab in Melani Mekicar vas vabita v svojo družbo v petek, 16. 12., v petek 30. 12., z vami pa bosta tudi odštevala zadnje minute letošnjega leta na silvestrski večer v soboto, 31. 12. med 21. uro in 01.00.

Vse tri oddaje bodo ponujale izjemne glasbene točke tudi v izvedbi edinstvenih duetov, kakršnih običajno nismo vajeni. V oddaje bodo prišli zanimivi in pronicljivi gosti, vsekakor pa ne bo manjkalo humornih vložkov že dobro prepoznavne ekipe komikov.

Petek, 16. 12. 2022
Prva oddaja, ki bo na sporedu v petek, 16. 12. 2022, ob 20.00 na TV SLO 1 bo evrovizijsko obarvana, saj bo v njej kot osrednji gost nastopil Bojan Cvjetićanin, pevec in frontman skupine Joker Out, ki nas bo maja 2023 kot predstavnica Slovenija zastopala na izboru za Pesem Evrovizije v Liverpoolu. Bojan bo skupaj z Ladom Bizovičarjem povezal skladbi skupine OST Lepa si in Joker Out A sem ti povedal?. To pa ne bo edina skladba skupine Joker Out, ki jo bomo lahko slišali v tokratni oddaji, saj bodo prav posebej za to oddajo uspešnico Umazane misli zaupali Mii Guček, Pii Nini in Lari Žgajnar, ki bodo skladbi nedvomno dodale svoj pečat. V goste pa prihaja še eno glasbeno ime, tesno povezano z Evrovizijo – Eva Boto, ki nas je na izboru za Pesem Evrovizije s skladbo Verjamem zastopala takrat še kot najstnica leta 2012. Tokrat bo zapela pesem Za božič kot otrok.

Petek, 30. 12. 2022
Prava glasbena poslastica čaka gledalce tudi v oddaji, ki bo na sporedu predzadnji dan v letu, in sicer v petek, 30. 12. 2022. Takrat se obeta ponovitev velikega in edinstvenega dueta nekdanjih frontmanov skupine Pop design Vilija Resnika in Mirana Rudana. Prvič sta skupaj stopila na oder leta 2021 prav v oddaji V petek zvečer in odpela zimzeleno klasiko Ko si na tleh. Tokrat pa bosta v družbi orkestra in skupine Diamanti vokala združila v skladbi Potepuh. Posebej za to priložnost pa se bo s Kanarskih otokov vrnila slovenska glasbena legenda Tomaž Domicelj. Severa Gjurin nas bo s skladbo Srne, Ansambla Mihe Dovžana, ponesla v neke druge, nostalgične čase.

Sobota, 31. 12. 2022 – Na Silvestrovo
Novoletna oddaja Na Silvestrovo, ki bo na TV SLO 1 ob 21. uri, bo oddaja številnih presežkov. V štirih urah zabave, smeha, sproščenosti, razigranosti in živahnosti bo nastopilo več kot 200 glasbenikov na kar šestih različnih lokacijah. Večer bomo ustvarjali iz studia Televizije Slovenija, Unionske dvorane v Ljubljani, gostilne v Dragonji, kleteh v Sežani in Mirni ter iz koče na smučišču Cerkno. Na ta glasbeni večer ne bo manjkalo tradicionalnih skladb, brez katerih ne more biti pravega novoletnega slavja, med drugim pa nas bosta obiskali tudi dve glasbeni legendi, Andrej Šifrer in Andrej Bergant.



Andrej Bergant, na harmoniki Matija Merzdovnik Mencinger in Anfrej Šifrer. Foto: Adrian Pregelj