Stripovski teden s Petrom Kuperjem in raznimi preobrazbami

 Jutri se začenja mednarodni festival stripa Tinta, ki slavi bogastvo izrazov sodobne stripovske ustvarjalnosti ter predstavlja odlične domače in mednarodne stripovske umetnike in umetnice, organizirajo ga Stripburger/Forum Ljubljana, Zavod Stripolis in Center urbane kulture Kino Šiška, potekal pa bo vse do nedelje. Med letošnjimi avtorji v fokusu je tudi ameriški stripovski mojster Peter Kuper, čigar dva stripa, Srce teme in Preobrazbo, smo izdali pri LUD Literatura v zbirki Littera picta in v prevodu Primoža Čučnika. Oba stripa boste lahko po ceni 15 € na strip kupili tudi na sobotnem stripovskem sejmu v Kinu Šiška.

Strip Preobrazba, ki ga je Kuper ustvaril po literarni predlogi Franza Kafke, pa je prejel tudi nominacijo za stripovsko nagrado Zlatirepec za najboljši prevedeni strip za odrasle! Razglasitev nagrajencev bo v soboto ob 20. uri v Kinu Šiška. Držimo pesti!

Petra Kuperja lahko sicer v živo ujamete na dveh dogodkih, najprej v petek, 7. oktobra, ob 13. uri, na UL ULUO (Tobačna 5), na predavanju ALUO UHO: Izven okvirjev, potem pa še v soboto, 8. oktobra, ob 18. uri v Kinu Šiška, kjer bo pogovor z njim vodil Bojan Albahari. Vmes pa si lahko petkov večer popestrite še z našim stripovskim dogodkom Strip preobrazba v živo (več o dogodku najdete spodaj). Vstop na vse dogodke je prost. Se vidimo!

PR: LUD Literatura