Te dni mineva deset let odkar smo v Sloveniji doživeli do takrat nepojmljivo naravno ujmo. Celotna država se je znašla ujeta v žledu, ki je prekinil tudi mnoge električne povezave. Takrat smo videli kako pomembna osnovna dobrina je elektrika za življenje prebivalstva in gospodarstva.

Rep na Pohorju, 3. 2. 2024 – Te dni mineva deset let odkar smo v Sloveniji doživeli do takrat nepojmljivo naravno ujmo. Celotna država se je znašla ujeta v žledu, ki je prekinil tudi mnoge električne povezave. Takrat smo videli kako pomembna osnovna dobrina je elektrika za življenje prebivalstva in gospodarstva.




Sodelavci so takrat v razmerah, ki si jih danes kar težko predstavljamo, odpravljali posledice žledu na elektrodistribucijskem omrežju. Vse napore so vsi vložili v to, da bi našim uporabnikom, ki so ostali brez napajanja, ponovno vzpostavili oskrbo z električno energijo.

V spomin na tiste dni, na mladega sodelavca, ki je pri delu tragično izgubil življenje, in na takratno delo naših elektromonterjev smo letos pripravili deseto spominsko slovesnost, Nejčevo spominsko srečanje 2024, ki je potekalo na obronkih pohorskih gozdov.

Predsednica uprave Elektra Maribor, Tatjana Vogrinec Burgar, je ob spominu na takratne dogodke strnila misli:
»Šele takrat, ko se zgodi kaj takega, se zavemo, da je nekaj tako dragocenega kot je človeško življenje, tako hitro minljivo. A Nejčeva pomoč ljudem v stiski, ni ostala zaman. S stisko in tragedijo se takrat ni končala. Takrat se je šele prav začela. Od takrat se vsi skupaj še toliko bolj zavedamo da, ko pomagamo pomoči potrebnim, to naredimo kolikor je mogoče varno. A le s sodelovanjem, tudi preko državnih meja, z razumevanjem in spoštovanjem velikih žrtev, ki so jih pripravljeni žrtvovati tisti, ki pri našem delu pomagajo ljudem v stiski, lahko učinkovito izvajamo naše plemenito delo tudi v prihodnje. Zato bodimo izjemno hvaležni za njegov in njihov prispevek, ki ga »heroji našega časa« s svojimi plemenitimi dejanji in nesebično pomočjo ljudem v stiski, dnevno prispevajo za učinkovito pomoč ljudem v stiski.«

VIR: Elektro Maribor