Svetovni dan okolja je priložnost, da ocenimo svoje ukrepe in načrtujemo nove, ki bodo pripomogli k ohranjanju našega planeta.

Svetovni dan okolja je priložnost, da ocenimo svoje ukrepe in načrtujemo nove, ki bodo pripomogli k ohranjanju našega planeta. Podjetje Iskraemeco se pridružuje temu gibanju tako, sprejema odgovornost kot podjetje, vpeljuje trajnostne prakse in ponuja rešitve, ki prispevajo k trajnosti; hkrati pa svoje zaposlene spodbuja k zavestnemu sprejemanju odločitev, ki pozitivno vplivajo na naše okolje.

Leta 1972 so Združeni narodi 5. junij razglasili za dan okolja in od takrat je prerasel v svetovno gibanje. Ta dan je priložnost, da se posamezniki, skupnosti, industrije in javni organi po vsem svetu združijo in ukrepajo za trajnostno prihodnost.Glavni cilj je ozaveščati o okoljski trajnosti in vsakogar spodbuditi, da prevzame odgovornost za dobrobit Zemlje.

Rešitve, ki pomagajo ohranjati okolje Naši kakovostni izdelki, rešitve in storitve omogočajo učinkovito rabo energije in vode po vsem svetu. Digitalizirane rešitve, ki temeljijo na internetu stvari, digitalnih omrežjih, pametnih mestih, javnih službah, infrastrukturi in skupnostih, urejajo in nadzirajo podatke, potrebne za upravljanje porabe energije in vode, napovedovanje povpraševanja in optimizacijo stroškov. S svojimi rešitvami uporabnikom pomagamo pri bolj trajnostnem poslovanju in tako prispevamo k trajnostnemu razvoju.

Trajnostne prakse so bistvo našega poslovanja V Iskraemecu dejavno podpiramo trajnostne prakse, kot je zmanjševanje ogljičnega odtisa z optimizacijo proizvodnih procesov in uporabo energetsko učinkovitih tehnologij. Poleg tega vlagamo v raziskave in razvoj, da bi ponudili nove rešitve, ki našim strankam omogočajo spremljanje in izboljšanje porabe energije ter tako pripomorejo k prizadevanjem za varčevanje z energijo. Pri upravljanju naše dobavne verige upoštevamo načela dekarbonizacije, tako da poudarjamo krajše dobavne verige, lokalizacijo proizvajalcev in dobaviteljev ter vzpostavitev centraliziranih skladišč. Hkrati pa:

  • Dobavitelje uskladimo z globalno pogodbo, v okviru katere jih redno ocenjujemo in preverjamo.
  • Sledimo materialom do njihovega izvora in zavračamo sodelovanje z dobavitelji, ki kršijo človekove in delavske pravice ali uporabljajo otroško delo.
  • Zmanjšamo uporabo plastike in močnih kovin v naših izdelkih ter zagotavljamo sestavne dele v embalaži za večkratno uporabo.
Članstva in sodelovanja za spodbujanje trajnostnih sprememb Smo aktivni član UNGC – Globalnega dogovora Združenih narodov. Od naših dobaviteljev in poslovnih partnerjev pričakujemo, da se zavežejo k spoštovanju 10 načel UNGC, ki vključujejo področja človekovih pravic, dela, okolja in boja proti korupciji. Ponosni smo tudi na svoje sodelovanje z drugimi industrijskimi partnerji, skupnostmi in podjetji. Nove povezave nam pomagajo ustvariti okolje s podobno mislečimi strokovnjaki in organizacijami, ki skupaj gradijo bolj zeleno prihodnost.

Vzemimo si danes nekaj časa in razmislimo o svojih dejanjih in njihovem vplivu na okolje!

VIR: Iskraemeco