Pri britanski avtomobilistični reviji What Car? so novega športnega terenca Lexus NX 450h+ razglasili za priključni hibrid leta.

  • Lexus NX 450h+ je dobitnik nagrade priključni hibrid leta v Veliki Britaniji, ki jo podeljujejo pri reviji What Car?.
  • Žirante je prepričala njegova brezkompromisna elektrificirana zasnova.
  • Lexus LC 500 je bil razglašen za najbolj zaželeni kabriolet leta.



Prestižna nagrada predstavlja izjemno čast za novega srednje velikega premijskega športnega terenca, ki je hkrati tudi sploh prvi priključno-hibridni model znamke Lexus.  Pri reviji What Car? so nagradili tudi model Lexus LC 500 Cabrio, ki so ga razglasili na najboljši kabriolet leta.

"Lexus NX je eden izmed najbolj zelenih in okolju prijaznih avtomobilov, kar smo jih videli v zadnjih letih. Ponuja velik brezemisijski doseg, nizke obratovalne stroške in mamljive davčne olajšave. Poleg tega navdušuje tudi s svojimi zmogljivostmi in voznimi lastnostmi ter se ponaša s prefinjeno zasnovano notranjostjo. Skratka, Lexus je dokazal, da vožnja elektrificiranega avtomobila brez sprejemanja kompromisov ni nujno le fantazija," je izbor utemeljil Steve Huntingford, urednik revije legendarne britanske avtomobilistične revije.
"Lexus LC 500 je s svojim motorjem V8 pravi zvočni užitek. In to ne glede na to, ali z njim uživate na odprti cesti ali švigate po mestnih ulicah. Z zaprto streho je kabina kupeja LC izjemno tiha in mirna. Poleg tega pa ponuja izgled konceptnega avtomobila in čudovito notranjost, ki je zasnovana z neverjetnim občutkom in prefinjenostjo,” pa je urednik revije What Car? razložil izbor kupeja LC 500 Cabrio za najboljši kupe leta. 

NX 450h+ je model, ki v mnogih ozirih odpira novo poglavje za znamko Lexus, saj uvaja nove oblikovalske smernice, nove pogonske sklope in pomembne izboljšave dinamičnih zmogljivosti. Tehnološke inovacije zagotavljajo vrhunski paket multimedijske povezljivosti ter nov in izboljšan paket Lexus Safety System+, ki ponuja najbolj sodobne varnostne in asistenčne sisteme.

Znamka Lexus tudi z novim priključno-hibridnim modelom NX 450h+ dokazuje svojo pionirsko vlogo na področju hibridnih električnih tehnologij. Njegov priključno-hibridni pogonski sklop proizvede 309 konjskih moči (227 kW), kar omogoča pospešek od 0-100 km/h v 6,3 sekunde. Emisije CO2 se gibljejo med 21-25 g/km, poraba goriva pa med 0,9 in 1,1 l/100 km. S temi podatki je NX 450h+ med najboljšimi v svojem razredu.
Zahvaljujoč zmogljivi litij-ionski bateriji in vsestranski učinkovitosti pogonskega sklopa NX 450h+ zagotavlja tudi bistveno večji električni doseg, ki se v kombiniranem ciklu WLTP giblje med 70 in 74 km, v mestnem ciklu pa med 89 in 97 km, kar je dvakrat več od večine tekmecev tega segmenta.

Lexus je pri izdelavi LC 500 Cabrio, ki uspešno reinterpretira nagrajeni dizajn modela LC Coupe, sledil tematiki ultimativne lepote. Zahvaljujoč prefinjeni aerodinamiki in izjemno natančni zasnovi mehanizma za zapiranje in odpiranje strehe predstavlja močne, elegantne linije in potnikom zagotavlja popolno udobje. Atmosferski motor V8 in izpuh pa vozniški izkušnji dodajata posebno zvočno dimenzijo.

"Povsem novi NX 450h+ je ključni model, ki postavlja temelje za prihodnja vozila znamke Lexus. To, da je naš prvi priključni hibridni električni model ob svojem debiju prejel tako prestižno nagrado, je dosežek, ki ga vsi izjemno cenimo. Prav tako nagrada za LC 500 Convertible odraža širino oblikovalske in inženirske odličnosti pri delu v našem podjetju," pa je bil zadovoljen Chris Hayes, direktor znamke Lexus v Veliki Britaniji.

PR: Toyota Adria