V Ljubljani bo v letu 2023 odprt Center Rog, ki bo kot vsem dostopen izdelovalniški prostor deloval v stavbi nekdanje tovarne Rog na Trubarjevi 72.

Nekdanje tovarniško dvorišče v izmeri cca 8.000 m2 se bo sočasno s prenovo stavbe spremenilo v zeleno površino – nov javni park, ki je v skladu z Odlokom Mestnega sveta MOL in na pobudo predlagateljev, Amnesty International Slovenija in Civilne iniciative izbrisanih aktivistov (CIIA), poimenovan Park izbrisanih. Zasaditev v parku sledi načelom užitnega parka (sadne sorte drevja) in sonaravne zasaditve.
 
Poimenovanje parka v Park izbrisanih je obeležilo 30 letnico izbrisa 25.671 posameznikov in posameznic, ki so bili leta 1992 nezakonito izbrisani iz Registra stalnih prebivalcev Slovenije. Na pobudo predlagateljev poimenovanja parka želi Center Rog v Parku izbrisanih, kjer je v enem izmed pomožnih objektov nekdanjega kompleksa Rog skoraj 20 let delovala tudi Civilna iniciativa izbrisanih aktivistov (objekt Socialnega centra Rog je stal desno od osrednjega vhoda, v zahodnem delu bodočega parka, ob zidu s Trubarjevo ulico), nevsiljivo in zlito s programom parka obeležiti spomin na izbrisane državljane Slovenije in krivico, ki so jo utrpeli. Obeležje ni mišljeno v obliki javne plastike, temveč kot (uporabni) objekt s funkcijo urbane opreme.
 
Idejne predloge zbirajo do 13. februarja 2023 do 15.00.