Včeraj smo imeli priložnost biti gostje priljubljene jutranje oddaje "Dobro jutro" na RTV Slovenija, kjer smo z velikim navdušenjem predstavili naš inovativni projekt "Barvne misli: informacije na sliki". Ta edinstven projekt je plod sodelovanja z Vrtcem Ivana Glinška iz Maribora.

Maribor, 21. 12. 2023 Včeraj smo imeli priložnost biti gostje priljubljene jutranje oddaje "Dobro jutro" na RTV Slovenija, kjer smo z velikim navdušenjem predstavili naš inovativni projekt "Barvne misli: informacije na sliki". Ta edinstven projekt je plod sodelovanja z Vrtcem Ivana Glinška iz Maribora.

>> Poglej prispevek

Glavni poudarek pogovora je bila medijska pismenost, s posebnim fokusom na pomembnosti razumevanja sveta medijev in informacij že v najmlajših letih. Med pogovorom v studiu so otroci iz vrtca ustvarjali izjemne risbe, ki so odražale njihovo dojemanje in razumevanje medijskega sveta. Te umetnine so ponudile neposreden vpogled v otroško percepcijo medijev in informacij, kar je bilo za vse prisotne izjemno poučno in navdihujoče.

Poleg tega smo v oddaji izpostavili, kako pomembno je, da se o temi medijske pismenosti pogovarjamo in izobražujemo. S tem projektom želimo spodbuditi širšo debato o tej temi in ozavestiti javnost o pomenu zgodnjega izobraževanja na tem področju.

Vabimo vas, da se nam pridružite v tej pomembni debati o medijski pismenosti in si ogledate naš nastop v oddaji "Dobro jutro" na RTV Slovenija. Spoznajte, kaj vse smo povedali in občudujte umetniška dela, ki so jih ustvarili otroci.

VIR: Press Clipping