napovednik dogodkov

BOFF znova na obisku:
 
Projekcija filma Smaragdni raj in pogovor z avstrijskim režiserjem 
Laurensom Bubendorferjem
 
Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica
Četrtek, 31. marec 2022, ob 19. uri 
 


V četrtek, 31. marca 2022, ob 19. uri vabimo na projekcijo filma Smaragdni raj in pogovor z avstrijskim režiserjem Laurensom Bubendorferjem. Na predvečer otvoritve ribiške sezone si bomo v sklopu cikla Potohodci ogledali dokumentarni film Smaragdni raj, po izbiri občinstva najboljši tuji film bovškega festivala BOFF 2021. O njegovi zaljubljenosti v dolino Soče in tem, kako pomembno je zaščititi ne le vodne vire, temveč vsa vodna območja, bomo spregovorili z avtorjem filma, Tirolcem Laurensom Bubendorferjem. Vstopnina 4 €, vabljeni!

 
Na predvečer otvoritve ribiške sezone, 31. marca 2022, si bomo v sklopu cikla Potohodci ogledali dokumentarni film Smaragdni raj, po izbiri občinstva najboljši tuji film bovškega festivala BOFF 2021. Tirolec, ki se je zaljubil v reko Sočo, je za osnovo pripovedi sicer postavil muharjenje, svojo veliko strast, glavno vlogo pa vendarle imata reka Soča in soške postrvi, boj za ohranitev avtohtone vrste in sodelovanje ljudi, ki zasledujejo ta plemeniti cilj. 

V šestih letih snemanja se je nabrala vrsta kakovostnih posnetkov nad in pod vodo, ki so našli svoje mesto v 55-minutnem filmu. Skupaj s skupino ustvarjalcev Beautiful Escape Media je Bubendorfer v zadnjih šestih letih ob pomoči najboljše tehnologije ustvaril vrsto visoko kakovostnih posnetkov, ki jih je povezal v film Smaragdni raj (Emerald Paradise, 2020). Strastni ribič in ljubitelj narave sicer prihaja iz Tirolske, kjer se je rodil in odrasel, v Posočje pa se je zaljubil že v zgodnjih najstniških letih ter se prav na reki Soči in njenih pritokih učil ribolova oziroma muharjenja. Leta 2016 je uresničil svoje sanje, se preselil v vas blizu Tolmina in tam ustanovil filmsko podjetje. Snemanje filma je bil sicer zanj velik izziv, vendar je ves čas sledil svojemu cilju - ustvariti film o njegovi največji ljubezni; ribolovu in naravi. Poleg tega je želel opozoriti tudi na ekološki vidik in velik pomen ohranjanja narave in življenja v vodi.

»Dolina Soče je raj za ljudi kot sem jaz, ki nam muharjenje pomeni veliko več, kot le hobi ali šport. Muharjenje je osnova, na kateri gradimo naša življenja! Je kot religija. Uči nas kako živeti v sožitju z naravo in se prepustiti naravnemu toku vode.« O njegovi zaljubljenosti v dolino Soče in tem, kako pomembno je zaščititi ne le vodne vire, temveč vsa vodna območja, bomo spregovorili z avtorjem filma, Avstrijcem Laurensom Bubendorferjem


Na razpolago ostajamo za morebitne dodatne informacije in fotografije dogodka.
V naprej se zahvaljujemo za najavo dogodka v vašem mediju.

PR: KDNG