Pošta Slovenije je z današnjim dnem pošto 3212 Vojnik preselila v nove prostore na naslovu Celjska cesta 39 A. Sodobnejši in večji prostori so pomembna pridobitev tako za uporabnike poštnih storitev kot tudi za zaposlene.

MARIBOR, 8. julij 2024 – Pošta Slovenije je z današnjim dnem pošto 3212 Vojnik preselila v nove prostore na naslovu Celjska cesta 39 A. Sodobnejši in večji prostori so pomembna pridobitev tako za uporabnike poštnih storitev kot tudi za zaposlene.
 
V novih prostorih pošte 3212 Vojnik sta strankam na voljo dve okenci za opravljanje storitev ter poštni predali. Pošta, na kateri je 19 zaposlenih,  bo uporabnikom nudila vse storitve, ki so jih lahko opravljali že doslej, torej sprejem in izročanje pošiljk, dostavo vseh vrst pošiljk, opravljanje denarnih storitev, prodajo blaga, e-vinjet, darilnih kartic idr. Delovni čas pošte ostaja nespremenjen,  pošta posluje vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro.
 
Novi prostori, ki obsegajo okoli 310 kvadratnih metrov površine, so logistično primernejši od sedanjih prostorov pošte, predvsem za distribucijo paketnih pošiljk, ustrezno je urejen tudi dostop za invalide. Pošta bo dostavo paketnih in pisemskih pošiljk izvajala za širše dostavno območje, in sicer za okoli 5.000 gospodinjstev ter  okoli 500 podjetij in samostojnih podjetnikov. Prav tako bo izvajala prevzeme pisemskih in paketnih pošiljk v prostorih strank za poslovne uporabnike.
 
Pošta Slovenije ob svojem poslovanju upošteva  digitalne in zelene trende. Omenjena pošta je že doslej uporabljala električne štirikolesnike za dostavo pošiljk. Tudi v prihodnje so načrtovane dodatne zamenjave vozil z električnimi, zato je na novem objektu urejena ustrezna polnilna infrastruktura.
 
Pred pošto je nameščen tudi paketomat Pošte Slovenije. Trenutno ima Pošta Slovenije 176 paketomatov po celotni Sloveniji, ki jim bodo kmalu sledili še dodatni paketomati v sklopu konstantne širitve prevzemno-oddajnih točk. Uporabniki imajo tako na voljo razvejano, dostopno in fleksibilno paketno mrežo v Sloveniji, ki je z več kot 1.300 prevzemno-oddajnimi točkami po vsej Sloveniji – poštnimi poslovalnicami, paketomati, paketniki, bencinskimi servisi in avtomatiziranimi enotami za oddajo in sprejem pošiljk – največja v državi.  
 
*Na fotografiji: Novi prostori pošte v Vojniku
 
VIR: Pošta Slovenije