Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je sklical sestanek z različnimi deležniki glede postavitve nujno potrebne protihrupne ograje v Pesju.

Ob povečanem prometu, ki povzroča hrup in dvigovanje prahu, dodatno obremenitev predstavlja uvoz premoga, ki se transportira v železniških vagonih, ki vozijo mimo Pesja. Kot smo že pred leti obljubili, bo Mestna občina Velenje aktivno sodelovala pri reševanju že dlje časa trajajoče problematike in bo naredila vse, da se tudi krajanom Pesja zagotovijo čim bolj kakovostni pogoji za bivanje in da se zaščiti njihovo zdravje.
 
Na Partizanski cesti, ki je v pristojnosti države, že nekaj časa beležimo povečan cestni promet in večjo obremenitev zaradi gradnje tretje razvojne osi. V zadnjem času se je obremenitev še dodatno povečala zaradi uvoza premoga, saj se premog transportira v železniških vagonih, ki vozijo mimo Pesja in povzročajo dodaten hrup in prah.
 
Na delovnem sestanku smo se dogovorili, da počakamo na rezultate študije glede cestnega hrupa, ki jo že pripravlja direkcija za ceste in bo zaključena predvidoma v roku enega meseca. Po pridobljeni študiji bodo pripravili projektno rešitev, ki jo bomo predstavili javnosti in takoj začeli z realizacijo projekta.
 
Na delovnem sestanku, ki smo ga organizirali v petek, 7. oktobra, so bili prisotni župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktor občinske uprave mag. Iztok Mori, direktor Premogovnika Velenje Aleš Logar, generalni direktor Premogovnika Velenje Janez Rošer, direktor TEŠ Mitja Tašler, predsednik KS Pesje Franc Obu, vodja Odbora za civilni nadzor posledic sosežiga premoga v TEŠ dr. Franc Žerdin ter predstavniki DARS, Slovenskih železnic in Direkcije za infrastrukturo.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje