napovednik


JAVNI POZIVPospeševalnik CrouzatorRok za prijave: 12. nov 2023

Občina Slovenska Bistrica v sodelovanju s Centrom za kreativnost / MAO objavlja odprti poziv za sodelovanje v pospeševalniku Crouzator – prostoru ustvarjanja, ki bo s sodelovanjem lokalnih ustvarjalcev iz različnih kreativnih in podjetniških sektorjev omogočal zagon novih idej, znanj, veščin, izdelkov in produkcije ter s tem prispeval k aktivaciji in razvoju lokalnega okolja.

V okviru javnega poziva bomo izbrali ideje do petih ustvarjalcev iz občin Slovenska Bistrica, Makole, Poljčane in Oplotnica, ki bodo s finančno spodbudo, specializiranimi izobraževanji in mentorskimi svetovanji Centra za kreativnost zasnovali prototipe produktov ali storitev, ki na inovativen način prikazujejo, ohranjajo, krepijo, razvijajo in valorizirajo lokalno dediščino na območju Slovenske Bistrice.

Izbranim ustvarjalcem ponujamo:finančno spodbudo v vrednosti 3.000 EUR,pet modulov izobraževanj v obliki spletnih predavanj strokovnjakov iz Slovenije in/ali tujine,strokovno mentorstvo priznanih strokovnjakov iz Slovenije in/ali tujine,širšo prepoznavnost s predstavitvijo produkta na zaključni prireditvi pospeševalnika,promocijo na kanalih in družbenih omrežjih.K prijavi vabimo kreativne posameznike, podjetja in organizacije, ki prepletajo sodobno, inovativno ustvarjalno produkcijo z bogato kulturno dediščino lokalnega okolja, pri kateri tradicionalna znanja, spretnosti, participacija lokalne skupnosti ali lokalni materiali služijo kot vir navdiha za nove ideje, storitve ali produkte.

Več o pospeševalniku in prijavi >>

INFORMATIVNO SREČANJE WORTH II Info-SessionInformativno srečanje: 24. okt 2023 | 11:00 | Na spletu
Rok za prijave na razpis: 27. nov 2023

Center za kreativnost kot ambasador partnerskega projekta WORTH, ki spodbuja sodelovanje med podjetji in oblikovalci, vabi k sodelovanju na inkubacijskem programu, ki izbranim udeležencem ponuja finančna sredstva, mentorsko pomoč, pravna svetovanja in sodelovanja na razstavah.

Na online informativnem srečanju boste izvedeli več o odprtem razpisu, inkubacijskem programu, postopku prijave in o tem, kako WORTH podpira oblikovalske rešitve, ki prispevajo k obravnavi globalnih izzivov, pomembnih za Evropo.

Izbrani projekti bodo imeli koristi inkubacijskega programa, ki vključuje:finančno podporo v višini od 10.000 do 20.000 EUR,svetovanja glede poslovnih strategij in tehnološkega razvoja,pravno svetovanje glede pravic intelektualne lastnine in zaščite,udeležba na razstavah,mreženje in strokovne povezave.Prijava na informativno srečanje >>
Več >>

OTVORITVENI DOGODEK Evropski dnevi kulture in kreativnosti
Kot partnerji EIT Culture & Creativity in Kreativwirtschaft Austria smo soustvarjali konferenco Evropski dnevi kulture in kreativnosti, ki je potekala 10. in 11. oktobra na Univerzi uporabnih umetnosti na Dunaju.

Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 450 obiskovalcev, so sodelovali tudi slovenski predstavniki podpornih organizacij in oblikovalci politik. Dogodka so se udeležili predstavniki Ministrstva za kulturo, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, Ministrstva za zunanje zadeve ter drugi predstavniki slovenskega kulturnega in kreativnega sektorja. Njihova udeležba je poudarila izredni pomen kulturnega in kreativnega sektorja za prihodnji razvoj inovacij v okviru EU ter uresničitev vizije CzK o tesnejšem medsektorskem povezovanju.

Na Forumu o politikah in prihodnosti kulturnega in kreativnega sektorja sta sodelovala Peter Baroš, svetovalec ministrice za kulturo in Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost. Na panelu Naslednja renesansa in na Forumu o odprtih podatkih preteklosti pa sta sodelovala še Jurij Krpan, umetniški vodja na Inštitutu Kersnikova, in Urška Starc Peceny, vodja inovacij v podjetju Arctur na oddelku Turizem 4.0.

EIT Culture & Creativity je najmlajša skupnost znanja in inovacij Evropskega tehnološkega inštituta, ki bo kulturne in kreativne sektorje in industrije povezala v največjo inovacijsko mrežo v Evropi. Njihov cilj je letno pridobiti med 25 in 35 milijonov EUR za inovacije v povezovanju kulturnega in kreativnega sektorjem z izobraževalnimi programi, stortivami, produkti, podjetji in družbo.

Vabimo vas, da spremljate kanale Centra za kreativnost, kjer vas bomo redno obveščali o priložnostih skupnosti EIT! Fotogalerija >>
ODPRTI RAZPIS Uporaba projektnih studiev v Centru RogRok za prijave: 27. nov 2023

Razvijaš družbeno koristen, inovativen in zelen izdelek ali material? V Centru Rog je na voljo še enajst delovnih prostorov, ki jih je mogoče dobiti v do triletno brezplačno uporabo. Dodatne informacije lahko dobite na virtualnem srečanju, ki bo v četrtek, 16. novembra, ob 15.00.

Več >>
JAVNI NATEČAJ reDiscoverRok za prijave: 30. nov 2023
Znesek: 250–1.000 EUR

Mlade ustvarjalce vabimo k prijavi svojih del, ki ustvarjalno odražajo ali na novo premišljajo evropsko tradicionalno obrtno znanje. Izbrani umetniki bodo imeli priložnost razstaviti svoja dela na petih različnih lokacijah, tri najboljša dela bodo tudi nagrajena.

Več >>
ODPRTI RAZPIS Culture Moves EuropeRok za prijave: 31. maj 2024

V okviru največjega programa EU za kulturno mobilnost je objavljen nov razpis za individualno mobilnost umetnikov in kulturnih delavcev. Program ponuja nepovratna sredstva za mobilnost, ki prispevajo k kritju potnih stroškov in stroškov bivanja.

Nasvet: Če se prijavite zgodaj, bo konkurenca manjša, s čimer se povečajo vaše možnosti, da boste izbrani! Več >>

VIR: MAO