napovednik

INFORMATIVNO SREČANJE
Pospeševalnik Crouzator
Rok za prijave: 12. nov 2023
Online informativno srečanje: 8. nov 2023 | 17:00 | Na spletu

Le še do nedelje so odprte prijave na pospeševalnik Crouzator!
Danes ob 17h se nam pridružite na online informativnem srečanju, na katerem boste izvedeli več o programu pospeševalnika, priložnostih in koristih sodelovanja, postopku prijave ter imeli možnost zastaviti vprašanja.

V okviru javnega poziva bomo izbrali ideje do petih ustvarjalcev iz občin Slovenska Bistrica, Makole, Poljčane in Oplotnica, ki bodo s finančno spodbudo v vrednosti 3.000 EUR, specializiranimi izobraževanji in mentorskimi svetovanji zasnovali prototipe produktov ali storitev, ki na inovativen način prikazujejo, ohranjajo, krepijo, razvijajo in valorizirajo lokalno dediščino na območju Slovenske Bistrice.

Online informativno srečanje >>
Več o pospeševalniku in prijavi >>

RAZSTAVATrienale rokodelstva26. sep - 19. nov 2023 | Koroška galerija likovnih umetnosti

Razstavo Trienale rokodelstva si lahko v Koroški galeriji likovnih umetnosti ogledate še do nedelje, 19. novembra. Razstava predstavlja 48 izdelkov, med njimi tudi 10 izbranih na javnem pozivu Povezovanje sodobnega oblikovanja, rokodelstva in obrti, ki ga je v okviru evropske platforme Distributed Design razpisal Center za kreativnost.

Center za kreativnost/MAO je pod okriljem evropske platforme Distributed Design objavil že drugi odprti poziv za koprodukcije serij v omejeni nakladi, v okviru katerega smo izbrali 10 del slovenskih ustvarjalcev, ki so s pomočjo finančnih spodbud zasnovali nov produkt ali vidno posodobili že obstoječega. 10 izdelkov bo v kratkem predstavljenih tudi na razstavi v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

Vabimo vas k ogledu prispevka o Trienalu rokodelstva, ki je bil objavljen v oddaji Osmi dan RTV Slovenija. Prispevek >>

Več o razstavi >>
PREDSTAVITEV KATALOGA Dogodek ob izidu kataloga Universum Plečnik: Od delavnice do mita10. nov 2023 | 16:30 | MAO

Na dogodku bodo pripravljavci kataloga in razstave predstavili obravnavane teme kataloga Universum Plečnik: Od delavnice do mita. V drugem delu dogodka se bo odvila okrogla miza Plečnikov javni prostor, vrednost ali vrednota?, ki bo namenjena pogovoru o relevantnosti arhitektovih ureditev javnega prostora za situacijo danes. Več >>
RAZSTAVA Slovenski paviljon na 18. mednarodnem arhitekturnem beneškem bienalu
Slovenski paviljon na 18. mednarodni arhitekturni razstavi La Biennale di Venezia je rezultat sodelovanja dveh skupin arhitektov mlajše generacije: birojev Mertelj Vrabič Arhitekti (Maša Mertelj, Matic Vrabič, Eva Gusel) in Vidic Grohar Arhitekti (Anja Vidic, Jure Grohar). Razstavo si lahko ogledate do 26. novembra 2023.

Več >>
KONFERENCA European Creative Industry Summit 2023
V Bilbau se je odvila konferenca European Creative Industry Summit, na kateri so predstavniki kreativnega in kulturnega sektorja razmišljali o inovacijah, zelenem prehodu in družbi. V okviru tridnevnega dogodka bo potekalo tudi odprtje EIT Culture & Creativity jugozahodnega kolokacijskega centra v Barceloni. Na panelu Primeri in prototipi novih politik, ki temeljijo na kulturno-kreativnem sektorju je sodeloval tudi Center za kreativnost.

Na povezavi je dostopen posnetek konference >>PRILOŽNOSTI
JAVNI POZIV Program digitalnega usposabljanja 2024Rok za prijave: 26. november 2023

Svetovni svet obrti v Evropi v sodelovanju s platformo Distributed Design ponuja drugo izdajo dvomesečne učne izkušnje v obliki spletnega mojstrskega tečaja. Učni program, ki bo potekal od februarja do marca 2024, sestavljajo spletni tečaji in delovna srečanja s strokovnjaki
platforme Distributed Design in mreže Fab Lab. Več >>
ODPRTI RAZPIS WORTH IIRok za prijave: 27. nov 2023
Finančna podpora: med 10.000 in 20.000 EUR

Center za kreativnost kot ambasador partnerskega projekta WORTH vabi k sodelovanju na inkubacijskem programu, ki izbranim udeležencem ponuja finančna sredstva, mentorsko pomoč, pravna svetovanja in sodelovanja na razstavah. V tretji ediciji razpisa bo izbranih 67 novih projektov.

Več >>

VIR: MAO