Pri Porscheju z inovativnimi rešitvami ves čas nadgrajujemo tehnologije, ki voznikom zagotavljajo športno, udobno in varno vožnjo.

Najnovejša posodobitev infotainment sistema Porsche Communication Management (PCM) obsega integracijo s storitvijo Spotify, prenovo površine za upravljanje, optimizacijo glasovnega pomočnika Voice Pilot, brezžično povezavo s platformo Android Auto in izboljšano načrtovanje postankov za polnjenje pri električnih avtomobilih. Posodobitve se boste razveselili lastniki modelov 911, Taycan, Cayenne in Panamera.

PCM s preglednejšo površino za upravljanje
Na predlog naših strank smo s posodobitvijo na upravljalno površino sistema PCM 6.0 namestili barvne ikone za večjo prepoznavnost različnih funkcionalnosti. Nekatere med njimi, kot so novice, navodila za uporabo in predvajanje glasbe lahko enostavno prikličete tudi z izboljšanim glasovnim pomočnikom Voice Pilot.

Integracija s storitvijo Spotify
Naročniki storitve Spotify sedaj lahko svoje najljubše skladbe in podcaste poslušate neposredno v prenovljenem sistemu PCM 6.0. Vaš uporabniški račun je z vozilom povezan prek Porsche ID, zato lahko Spotify uporabljate brez pametnega telefona kot samostojen vir vsebin. Izbirate lahko med več kot 70 milijoni skladb in 3,2 milijonoma podkastov. Dostopate lahko tudi do svojih predvajalnih seznamov, vgrajeni pa sta tudi funkciji Like in Go-To-Radio, ki išče skladbe, podobne trenutno predvajanim. Vsa potrebna količina podatkov je že vključena v Porsche Connect.
Načrtovanje polnjenja z izboljšanimi algoritmi
Načrtovanje poti je zelo pomembno za udobno vožnjo z električnimi avtomobili, zato smo tudi na tem področju prisluhnili našim strankam. Algoritem za preračunavanje porabe in načrtovanje polnjenja s posodbitvijo daje prednost polnilnicam z visoko močjo, pri izračunih pa upošteva tudi čas, ki je potreben za zagon in zaključek polnjenja.

S funkcionalnostjo dinamične povečave sistem pregledneje prikazuje informacije o bližnjih polnilnicah in njihovi zasedenosti, v širšem pogledu zemljevida pa so označene samo hitre polnilnice. Z novim filtrom lahko izpis razvrščate tudi glede na polnilno moč. V posodobljenem infotainment sistemu PCM 6.0 je prenovljena tudi navigacija, pri kateri lahko med vožnjo vklapljate ali izklapljate obvestila o pomembnih dogodkih.

Nove funkcionalnosti so del serijske opreme vseh novo konfiguriranih modelov Porsche 911, Taycan, Cayenne in Panamera. Njihov obseg je odvisen od opreme in vrste pogona pri posameznem vozilu.  

PR in foto: Porsche