Pred slavnostno otvoritvijo Evropskega prvenstva v rokometu za ženske je konec minulega tedna v Ljubljani potekala tudi športno-poslovna konferenca »Poslovne priložnosti v Sloveniji«.

Pred slavnostno otvoritvijo Evropskega prvenstva v rokometu za ženske je konec minulega tedna v Ljubljani potekala tudi športno-poslovna konferenca »Poslovne priložnosti v Sloveniji«. Ob otvoritvi so zbrane nagovorili Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Matjaž Han, Župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, Predsednik Evropske rokometne zveze, Michael Wiederer, Predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS), Franjo Bobinac, Direktorica Slovenske turistične organizacije (STO), mag. Maja Pak, v nadaljevanju pa tudi Ministrica za zunanje zadeve, Tanja Fajon, v.d. direktorja SPIRIT, Rok Capl, Državna sekretarja, mag. Alenka Bratušek in dr. Igor Šoltes, Glavni direktor Hidria Holding, d.o.o., dr. Iztok Seljak in drugi.

Na povabilo organizatorjev se je dogodka udeležil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, ki je ob čestitkah organizatorjem pozdravil dolgoletno uspešno sodelovanje VZMD in mednarodnih poslovno-investitorskih programov Invest to Slovenia (investo.si) in International Investor` Network (investo.international) z RZS ter pri povezovanju poslovnega sveta in priložnosti s športom in odmevnimi mednarodnimi dogodki tudi na področju športa. Tako je VZMD z RZS uspešno sodeloval že pri pripravi »Slovenskega poslovnega središča v Katarju« ob Svetovnem prvenstvu v rokometu leta 2015 v Dohi, ko je mag. Verbič - na povabilo Nj. Eksc. Sheikha Faisal Bin Qassim Al Thanija, kot edini predstavnik Slovenske delegacije - med drugim obiskal Al Faisal Holding, enega najpomembnejših katarskih gospodarskih subjektov. Podobno uspešno sta programa investo.si in investo.international sodelovala tudi v poslovnih središčih, ob Evropskih rokometnih prvenstvih leta 2016 na Poljskem (VIDEO: https://youtu.be/NNox3WN5bvI), in leta 2018 na Hrvaškem (VIDEO: https://youtu.be/83xw3mXpfr8) ter Svetovnem rokometnem prvenstvu leta 2017 v Franciji.

VIR: VZMD