ZELENO-AKTIVNO-ZDRAVO

ZELENO-AKTIVNO-ZDRAVO

V soboto se že dvanajsto leto zapovrstjo pričenja Posavski festival pohodništva, ki vključuje raznolike pohodne in kolesarske ture, ki jih dopolnjuje lokalna gastronomija in neokrnjena pristna narava. 


Pridružite se organiziranim pohodniškim turam, ki ponujajo strokovno vodenje, preplet posavske kulinarike in kulture ter pestro izbiro namestitev. Pomladni del festivala vabi udeležence na 28 organiziranih pohodov širom regije Posavje v neokrnjeni naravi med ravnico in griči reke Save in Krke. 

Posavski festival je namenjen pohodnikom vseh generacij, ture so lažje ali srednje zahtevne in so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi. Vse skupaj zaokroži odlična posavska kulinarika in prijazni domačini. V prijavnino pohoda (5-15€/osebo) je vključeno vodenje, prigrizki ob poti in nekje celo topli obrok.


Udeležite se lahko posameznih pohodov kot enodnevnih izletov na zeleno destinacijo ali pa izkoristite priložnost in si organizirate pravi oddih ter izberete med pestro ponudbo namestitev (hoteli, mladinski hostli, moteli, namestitve na podeželju). Udeleženci lahko izbirajo med pestro ponudbo namestitev v mestih in na podeželju. Predvsem številna postajališča za avtodome nudijo odlična izhodišča za pohodne in kolesarske ture. 

Več informacij je na voljo pri organizatorjih posameznih pohodov ter spletnih kanalih: www.visitkrsko.com, www.visitbrezice.si, www.visit-kostanjevica.si, www.visitradece.si.

Vabljeni v aktivno Posavje!

/


VIR: CPT Krško