Opel v letu 2024 napoveduje vrnitev kultnega imena Frontera v popolnoma novem SUV-ju.

• Trajnostna mobilnost: nov SUV - razširitev Oplove ponudbe baterijsko-električnih vozil • Nazaj v prihodnost: Opel bo še letos predstavil svežo in kultno Frontero 

Opel v letu 2024 napoveduje vrnitev kultnega imena Frontera v popolnoma novem SUV-ju.  Sveža in kultna Frontera, ki bo predstavljena še letos, bo zabaven avtomobil s pametnimi  funkcionalnimi lastnostmi. Frontera bo nosilka nove interpretacije Oplove drzne in čiste  oblikovalske filozofije in bo prvi serijski avtomobil nemške znamke, ki bo nosil svež Oplov  emblem - 'Blitz'. Nova Frontera bo že od samega začetka na voljo kot baterijsko-električno  vozilo. 

Generalni direktor Opla, Florian Huettl: "Ime 'Frontera' se odlično prilega našemu  vznemirljivemu novemu SUV modelu. Imela bo samozavesten značaj in bo pozicionirana v  samem jedru Oplove ponudbe.'' 

Nova Opel Frontera bo samozavestna z visoko stopnjo prostornosti in vsestranskosti ter bo  tako nagovarjala kupce z aktivnim življenjskim slogom in družine. Novinka bo tudi nadaljevala Oplovo dolgoletno tradicijo zagotavljanja dostopne mobilnosti in naprednih tehnologij  širokemu krogu kupcev. 

Prihod baterijsko-električne različice nove Frontere in popolnoma električne različice  naslednje generacije Grandlanda, ki je prav tako načrtovan za letos, bo zaznamoval  pomemben mejnik pri prehodu znamke OPEL v popolnoma električno znamko. Tako bo Opel  ponudil vsaj eno baterijsko-električno različico pri vsakem modelu. 

Široka ponudba baterijsko-električnih Oplovih modelov pa se že danes razteza tako v paleti  osebnih vozil kot lahkih gospodarskih vozil. 

Opel bo prve slike nove Frontere skupaj s podrobnejšimi vsebinskimi informacijami razkril v  naslednjih tednih.



O Oplu  
Opel je eden največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov in je z obsežno ofenzivo elektrifikacije  prevzel vodilno vlogo pri zmanjšanju emisij CO2. Podjetje je v Rüsselsheimu v Nemčiji leta 1862  ustanovil Adam Opel. Avtomobile so začeli izdelovati leta 1899. Opel je del korporacije Stellantis NV,  globalno vodilnega podjetja, ustvarjenega za novo dobo trajnostne mobilnosti, ki je januarja 2021  nastalo z združitvijo Groupe PSA in FCA Group. Skupaj z britansko sestrsko znamko Vauxhall je Opel  prisoten v več kot 60 državah po vsem svetu. Opel dosledno izvaja strategijo elektrifikacije za  zagotavljanje trajnostnega uspeha in izpolnitev pričakovanj uporabnikov glede mobilnosti v  prihodnosti. Do konca leta 2024 bodo vsi evropski Oplovi modeli osebnih vozil na voljo tudi v  elektrificirani različici. Od leta 2028 bo Opel v Evropi osredotočen izključno na baterijsko-električna  vozila. 


O AW SLO Distribution d. o. o. 
AW SLO DIstribution d. o. o. je hčerinsko podjetje AW OPL Distribution Kft. s sedežem na Madžarskem,  ki se že 30 let ukvarja z avtomobilskim poslom v srednji in vzhodni Evropi. Decembra 2020 je podjetje  postalo veleprodajni uvoznik za vozila Opel v Sloveniji in v ospredje postavlja tako partnerje kot  stranke. Verjame v prvovrstne storitve skozi učinkovit poslovni model z agilnimi odločitvami in  osredotočenostjo na vsako posamezno stranko. V podjetju AW SLO Distribution d. o. o. smo zavezani  k rasti in razvoju, ter dolgoročnemu uspešnemu poslovanju Opla in skrbi za blagovno znamko v  Sloveniji tudi v prihodnje.

VIR: Opel