Gospodarske zbornice zaskrbljeno spremljamo razmere na terenu in posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele tudi proizvodne in druge poslovne obrate.

Gospodarske zbornice zaskrbljeno spremljamo razmere na terenu in posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele tudi proizvodne in druge poslovne obrate, zato naše člane pozivamo, da sodelujejo z lokalnimi izpostavami republiške Uprave za zaščito in reševanje predvsem pri nudenju pomoči tistim podjetjem, ki so jim poplave povzročile škodo.

ŠTAJERSKA GOSPODARSKA ZBORNICA je skupaj z ostalimi regijskimi zbornicami in združenji vključena v Krizni štab 'POPLAVE', GZS pa je preko MGTŠ vključena v republiški krizni štab. Po svoji moči bomo zbirali informacije o razpoložljivih resursih, ki jih lahko podjetja ponudijo pri odpravljanju posledic poplav. Podjetja poročaja o izjemni materialni škodi in poškodovani ter uničeni opremi. Nekateri še več tednov ne bodo mogli zagnati proizvodnje. V tem trenutku potrebujejo predvsem pomoč gradbenih strojev pri odstranjevanju posledic poplav, v nadaljevanju pa bodo potrebovala tudi pomoč pri popravilu elektro instalacij, strojev, sušenju skladišč, proizvodnih in pisarniških prostorov. Podjetja, ki ste utrpela škodo prosim izpolnite anketo!

Namen zbiranja teh informacij je zgolj informativne narave. Formalne vloge za ocenjevanje škode boste posredovali MGTŠ, ko bodo objavili poziv za oddajo vlog. Predvidoma bo v naslednjih dneh.

Za tista podjetja, ki niste utrpela škode in bi lahko s svojimi resursi pomagala prizadetim, pa smo po dogovoru na GZS odprli poseben skupni portal, kamor lahko sporočate svoje ponudbe. Te ponudbe bomo naknadno prenesli v posebno aplikacijo, ki jo pripravlja država in bo namenjena izključno zbiranju ponudb podjetij, ki so pripravljena pomagati.

PR - Štajerska Gospodarska Zbornica