POGOVOR Z BUDIMIRJEM LONČARJEM v okviru 8. Festivala Hiša Strpnosti 2022 - Hiša drugih

(Mednarodni filmski program, izobraževalna jutra, razstava, koncert, gledališke predstave, pogovori, okrogle mize in predavanja)
 
 
Ljubljana, 12. 9. 2022
 
Obvestilo za javnost
 
V Mini teatru bo v okviru 8. festival Hiša strpnosti 2022 – Hiša drugih, v soboto, 17. 9. 2022 ob 18. uri se potekal dogodek Pogovor z Budimirjem Lončarjem – Predstavitev knjige Budimir Lončar od Preka do vrha svijeta avtorja Tvrtka Jakovine. Udeleženci pogovora bodo Budimir Lončar, prof. dr. Tvrtko Jakovina in prof. dr. Danilo Türk.
 
Zgodovinar Tvrtko Jakovina je imel čast približno petnajst let govoriti z Budimirjem Lončarjem, zadnjim jugoslovanskim ministrom za zunanje zadeve. Avtor je veliko časa preživel tudi v številnih arhivih, raziskoval dokumente, se pogovarjal s številnimi ljudmi, ki so sodelovali z Lončarjem.
 
Vsi programi festivala Hiša strpnosti, razen gledališkega, so za obiskovalce brezplačni. Vstopnice se lahko prevzamejo na blagajni Mini teatra.
 
V letu 2022 je festival podprl MOL - oddelek za kulturo, Ministrstvo za kulturo RS, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Veleposlaništvo Združenih držav Amerike, Veleposlaništvo Izraela, Veleposlaništvo Nizozemske, Avstrijski kulturni forum Ljubljana, Francoski inštitut v Sloveniji in Veleposlaništvo Poljske.
 
Več o celotnem programu najdete v priponki in na: www.mini-teater.si
 
 
Zahvaljujemo se za vašo najavo in vam bomo z veseljem posredovali dodatni material in slikovno gradivo ter organizirali morebitna srečanja za avdio ali video intervjuje ter izjave umetniških sodelavcev projekta.

PR: Mini teater