Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, župan Milan Bogatič in direktorica Doma upokojencev Izola Romina Zajc so danes podpisali pismo o nameri za izgradnjo novega doma starejših, ki bo stal ob Prešernovi cesti.

Izola, 16. april 2024 – Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, župan Milan Bogatič in direktorica Doma upokojencev Izola Romina Zajc so danes podpisali pismo o nameri za izgradnjo novega doma starejših, ki bo stal ob Prešernovi cesti. 

Minister je napovedal, da bodo letos opravili preveritev lokacije, nato pa izvedli projektni natečaj. Vrednost naložbe okvirno ocenjujejo na 20 milijonov evrov, vendar poudarjajo, da bo cena znana šele po zaključenem razpisu. Novi dom bo stal v Livadah, natančneje med trgovino z živili in raziskovalnim inštitutom InnoRenew. Lokacijo je med tremi, ki jih je ponudila občina, izbralo ministrstvo. 

Trenutno je v Domu upokojencev Izola 196 oskrbovancev. Koliko jih bodo lahko sprejeli v novo zgradbo, še ni mogoče doreči. Glede na nove standarde je pričakovati, da bo prostih mest nekoliko manj. 

O tem, čemu bodo namenjeni objekti, v katerih je dom starejših zdaj, pa se na ministrstvu še odločajo. »Ena od možnosti je preureditev objektov v javna neprofitna ali oskrbovana stanovanja, če bodo prostorske možnosti to dopuščale,« je sklenil župan.  

VIR: Občina Izola