Podpisana gradbena pogodba in dogovor

Prizidek vrtca

Na včerajšnji seji radovljiškega občinskega sveta so bila v načrtu razvojnih programov občine za obdobje 2022 – 2025 zagotovljena dodatna sredstva za projekt izgradnje prizidka vrtca z igralnicami in razvojno ambulanto, zato je občina danes lahko sklenila gradbeno pogodbo z najugodnejšim ponudnikom na javnem razpisu - podjetjem Kovinar – gradnje ST, d.o.o. Pogodbo je z direktorjem Jernejem Mrakom podpisal župan Ciril Globočnik. Pogodbena cena znaša približno 2,493 milijona evrov. Gradnja se bo začela v letu 2023, vse pogodbene obveznosti pa morajo biti izvedene do 30. 8. 2024. 

Prizidek bo zgrajen na severovzhodni strani obstoječega vrtca v dveh etažah s skupno površino približno 1250 kvadratnih metrov. V njem bodo športna igralnica z osrednjim prostorom, tri igralnice, igralnica razvojnega oddelka in prostor za dodatne dejavnosti ter razvojna ambulanta s petimi terapevtskimi prostori, ambulanto s sestrskim prostorom in spremljajočimi prostori, kot so čakalnica in sanitarije.

Občina se je za naložbo odločila, ker se radovljiški vrtci soočajo s prostorsko stisko - glede na trenutne potrebe po varstvu otrok bi potrebovali dva dodatna oddelka, vrtec v Radovljici pa tudi nima športne igralnice. Da lahko vrtce obiskuje več otrok, občina za vsako šolsko leto pridobi soglasje občinskega sveta in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za manjšo notranjo igralno površino od predpisanih treh kvadratnih metrov na otroka. V novem prizidku bo tudi prostor za razvojni oddelek. V radovljiških vrtcih takšnega oddelka še ni - otroci s težjimi in težkimi motnjami v razvoju so vključeni v redne oddelke ali v razvojni oddelek v Kranju ali na Jesenicah.

Sredstva za naložbo bodo prispevali Občina Radovljica, Osnovno zdravstvo Gorenjske, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Ministrstvo za zdravje. Osnovno zdravstvo Gorenjske bo za gradnjo razvojne ambulante namenilo približno 112 tisoč evrov in financiralo nakup njene opreme. Za opremo bo 41 tisoč evrov prispevalo tudi Ministrstvo za zdravje, ki bo poleg tega sofinanciralo gradnjo z 289 tisoč evri. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa bo sofinanciralo gradnjo prizidka vrtca v znesku 974 tisoč evrov.

Z direktorjem Osnovnega zdravstva Gorenjske Matjažem Žuro je župan dogovor o sofinanciranju dozidave vrtca z razvojno ambulanto podpisal danes. Sklenila sta tudi dogovor o sofinanciranju izgradnje terapevtskega bazena na kopališču v Radovljici, kjer bo program fizioterapije – hidroterapije izvajal Zdravstveni dom Radovljica. Osnovno zdravstvo Gorenjske bo za gradnjo bazena prispevalo 210 tisoč evrov.

PR Občina Radovljica

Lokacija prizidka vrtca


Podpis dogovora z OZG

Podpis gradbene pogodbe