Župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič je danes z direktorjem podjetja GIB gradnje d.o.o. Gašperjem Plojem podpisal pogodbo za ureditev prostorov v stavbi lekarne pri Zdravstvenem domu Grosuplje.

Župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič je danes z direktorjem podjetja GIB gradnje d.o.o. Gašperjem Plojem podpisal pogodbo za ureditev prostorov v stavbi lekarne pri Zdravstvenem domu Grosuplje. Podpisu pogodbe sta prisostvovali tudi direktorica občinske uprave Zdenka Grozde in direktorica Zdravstvenega doma Grosuplje Štefka Zaviršek.

Skladno s pogodbo se bodo za ureditev prostorov v stavbi lekarne izvedla različna gradbeno-obrtniška dela, ki vključujejo pripravljalna in zaključna dela, zemeljska, tesarska, betonska, zidarska, keramičarska, slikopleskarska, montažerska, fasaderska, elektroinstalacijska, strojnoinstalacijska in druga dela. Gre za dokončanje dela kletnih prostorov in ureditev prostorov v nadstropju za potrebe zdravstvenega doma. Dela vključujejo tudi izgradnjo jaška za dvigalo.
»Že letos se bo v prostorih nad lekarno zgradila fizioterapija, torej fizioterapija se seli iz kletnih prostorov starega dela zdravstvenega doma v nove prostore nad lekarno. V kleti stavbe pa bo nastal nov arhiv, za vse dokumente, ki jih ima zdravstveni dom,« je ob podpisu pogodbe z zadovoljstvom povedal župan. Dodal je še, da se bo zgradilo tudi novo dvigalo, tako da bo tudi za dostop do novih prostorov fizioterapije lepo poskrbljeno.

Pogodbena vrednost del znaša 290.975,04 evrov z ddv, rok za izvedbo je v največ 4 mesecih od uvedbe v delo.

Jana Roštan

VIR: Občina Grosuplje