Župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič je v sredo, 30. novembra 2022, s predsednikom upravnega odbora Lesnine MG opreme d.d. Boštjanom Mencingerjem podpisal pogodbo za izgradnjo športnega igrišča na Veliki Ilovi Gori.

Podpisu pogodbe sta prisostvovala tudi podžupan Janez Pintar in Tanja Rauh, sodelavka za javna naročila na Občini Grosuplje, pridružila se jim je tudi predsednica Krajevne skupnosti Ilova Gora Romana Hrovat.

Kot nam je povedala Romana Hrovat, gre za res veliko željo krajank in krajanov. Podpis pogodbe pa je bil tako težko pričakovan. Verjamejo, da bo igrišče prineslo novo življenje v kraju, zamišljenih imajo tudi že veliko aktivnosti, ki se bodo odvijale na novem igrišču. »Res sem vesela,« je pripomnila.

Podpisa pogodbe pa je bil vesel tudi župan. Želimo namreč, da se razvijajo vsi kraji v naši občini, da je življenje lepo in prijetno v vseh naših krajevnih skupnostih, igrišča po vaseh pa so lep prostor za igro, šport in rekreacijo, druženje, tako za najmlajše, kot tudi tiste, malo starejše.

Gre sicer za asfaltirano igrišče, v velikosti 24,20 m x 46,20 m. Gradnja pa vključuje tudi izgradnjo podpornih zidov, ureditev dostopa severno od igrišča ter ureditev asfaltiranega parkirišča s predvidoma dvema parkirnima mestoma. Preostale površine se bo uredilo kot zelene površine. Igrišče se bo zavarovalo s transparentno ograjo višine 4 m. 

Pogodbena vrednost del znaša 257.271,54 evrov z ddv. Dela bodo predvidoma zaključena v treh mesecih od uvedbe izvajalca v delo.
Jana Roštan

VIR: Občina Grosuplje