7 zlatih in 13 srebrnih priznanj za najboljše inovacije v regiji

7 zlatih in 13 srebrnih priznanj za najboljše inovacije v regiji

 GOSPODARSTVO,   TOREK, 28. MAJ 2024   GZS
Zagorje, 28. maj 2024 - GZS - Zasavska gospodarska zbornica je danes podelila 7 zlatih in 13 srebrnih priznanj za najboljše inovacije v regiji. Na nacionalni nivo se bodo uvrstila 4 zlata priznanja iz Zasavja. Priznanja za najboljše inovacije na nacionalni ravni bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 10. septembra 2024.

Na razpis Inovacije Zasavja, ki ga GZS - Zasavska gospodarska zbornica razpisuje že 28. leto, je prispelo 20 inovacijskih prijav, pri katerih je sodelovalo 100 inovatork in inovatorjev. Svoje inovacije je prijavilo 9 družb in 3 institucije. Na svečani podelitvi so udeležence pozdravili mag. Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik in predsednik Zasavske gospodarske zbornice, župan občine Zagorje Matjaž Švagan in generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Vesna Nahtigal. Inovatorjem in udeležencem dogodka so učenci Osnovne šole Trbovlje pod imenom Black Demons predstavili inovativno podjetno idejo z naslovom Čarobno branje 2.0. Z idejo so pod mentorstvom Urške Jerman in Gregorja Gune sodelovali na tekmovanju First Lego League in se uvrstili v finale FLL Adria.

Za glasbene vložke so poskrbeli učenci in učitelji Glasbene šole Zagorje ter uporabniki Varstveno-delovnega centra Zasavje.

Seznam prejemnikov priznanj za inovacije Zasavja za leto 2024: https://www.gzs.si/Portals/Regija-Zasavje/Inovacije/Pregled%20inovacij-inovatorjev%202024x.pdf

VIR: SI21