Ob občinskem prazniku, 5. avgustu, so včeraj na slovesnosti v Baročni dvorani Radovljiške graščine podelili občinska priznanja, ki jih je izročil župan Ciril Globočnik.

Ob občinskem prazniku, 5. avgustu, so včeraj na slovesnosti v Baročni dvorani Radovljiške graščine podelili občinska priznanja, ki jih je izročil župan Ciril Globočnik. Nagrajencem je čestital in se jim zahvalil za njihov prispevek h kakovosti bivanja in razvoju občine Radovljica. Za občinski praznik je čestital tudi vsem zbranim.

Najvišje občinsko priznanje – veliko plaketo – je letos prejel Klemen Dolenc za uspešne športne projekte, dosežke in prostovoljstvo.

Občinski praznik 5. avgust je posvečen spominu na ustanovitev Cankarjevega bataljona leta 1941 na Vodiški planini. Člani Združenje borcev za vrednote NOB Radovljica so na začetku slovesnosti na grobnico padlih Cankarjevega bataljona v Grajskem parku položili spominski venec.

Po proslavi bi moral biti na Linhartovem trgu koncert Neishe, vendar je zaradi izredno slabe vremenske napovedi odpadel.

Zaradi slabih vremenskih razmer ODPADE tudi jutrišnja spominska slovesnost na Vodiški planini.

VIR: Občina Radovljica