izvršni odbor OKS-ZŠZ je na svoji seji 3. maja v Mariboru, najverjetnejše bodoče koalicijske vladne partnerje pozval, da pri usklajevanju in oblikovanju nove vlade ter koalicijskih dogovorih ne pozabijo na neformalne zaveze

Spoštovani, 

izvršni odbor OKS-ZŠZ je na svoji seji 3. maja v Mariboru, najverjetnejše bodoče koalicijske vladne partnerje pozval,  da pri usklajevanju in oblikovanju nove vlade ter koalicijskih dogovorih ne pozabijo na neformalne zaveze, ki so jih  uradni predstavniki njihovih strank izrazili na Posvetu športa s političnimi strankami v Planici, 24. marca 2022. Le-ti so  se vsi izrekli za dvakrat večjo proračunsko sistemsko podporo športu, podporo pri kandidaturah za velike mednarodne  športne prireditve v Sloveniji ter se strinjali z idejo o ustanovitve Ministrstva za šport in turizem. 

Predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec je tako danes predstavnikom političnih strank Gibanje Svoboda, Socialni  demokrati in Levica pisno naslovil pobudo naj pri oblikovanju nove vlade ter koalicijskih dogovorih upoštevajo tudi  neformalne zaveze, naj ne pozabijo na šport in obljube, dane v predvolilnem obdobju.  

Šport velikemu delu prebivalcev naše države predstavlja pomemben del družbenega življenja ter dokazano pozitivno  učinkuje na družbo in posameznika v vseh življenjskih obdobjih. Temelji na vrednotah, vključuje in združuje. Uspešni in  mednarodno prepoznavni športniki V Sloveniji uživajo velik ugled v javnosti in mala Slovenija je velikokrat mednarodno  prepoznavna tudi zaradi teh športnih uspehov in odlične organizacije največjih športnih prireditev. 

Upamo, da bo dodano vrednost športa prepoznala tudi bodoča vlada. 

PR: OKS