Na prodajnem mestu Petrol na Tržaški cesti v Ljubljani, ki ima dolgoletno tradicijo, so daleč naokoli znani tudi po odličnih beef burgerjih, ki jih s srcem in predanostjo pripravlja Jasmina Mladenović.

Na prodajnem mestu Petrol na Tržaški cesti v Ljubljani, ki ima dolgoletno tradicijo, so daleč naokoli znani tudi po odličnih beef burgerjih, ki jih s srcem in predanostjo pripravlja Jasmina Mladenović. Prodajno mesto je pogosto zadnje postajališče mimoidočih, ki se nato odpeljejo na avtocesto, in redna postojanka lokalnih prebivalcev, ki se v ekipi petrolovcev počutijo kot doma. Jasmina, ki skrbi, da njene stranke iz prodajalne nikoli ne odidejo lačne, je dejala: »Pravijo, da imamo najboljše hamburgerje.« V »njenem« kotičku Fresh je vedno zelo živahno, ponudba pa res razkošna. 

»Ponujamo od sendvičev do hot dogov, pic in seveda burgerjev,« ki so na Tržaški pravi kulinarični hit, za kar je zaslužna Jasmina, ki s skromnostjo prizna, da njene burgerje poznajo tudi v drugih slovenskih krajih. »Pridejo k meni in pravijo, da so slišali, da so v naši prodajalni burgerji najboljši, in to me res veseli.« Skrivnost za takšen uspeh je jasna: »Narejeni so z ljubeznijo.« Jasmina je pred šestimi leti na prav poseben način postala del Petrolove ekipe. »Večkrat sem prihajala sem na kavo in po kakšen sendvič. Prav predstavljala sem si, kako bi jaz lahko delala v kotičku Fresh. To je zame, sem rekla, se opogumila in poslala prošnjo, celo na upravo sem klicala. Danes sem tako hvaležna, da so mi dali priložnost za delo prav tukaj, kjer sem si želela.« Dodaja, da rada dela na Petrolu, ker je delo dobro organizirano in se v kolektivu dobro počuti. Najbolj pa ji je všeč, da je delo zelo pestro in nikoli ni dolgčas. 


32 let zvestobe Petrolu, ki še traja 

Da je delo pri Petrolu res fantastično, kot v en glas pravijo prodajalci na Petrolu, dokazuje tudi Marjanova zgodba, ki kljub temu, da se je upokojil, ostaja del Petrolove ekipe: »Prihajam trikrat na teden po štiri ure, da obdržim stik z njimi in da jim še malo ponagajam,« hudomušno pove Marjan Sinček, ki je v 32 letih doživel marsikaj. »Veliko se je spremenilo. Ko sem začel, smo bili samo 'pumparji' in smo skrbeli za poln tank naših strank. Ves čas smo bili zunaj, ne glede na vremenske razmere. Z leti se je delo spremenilo,« se spominja in prizna, da je danes delo veliko bolj raznoliko. Anekdot bi se nabralo za celo knjigo, mnoge so bile zabavne, nekatere pa tudi žalostne. »Najboljše sem se počutil, ko sem delal v Podsmreki na Dolenjskem. Vsak mesec smo imeli piknike, sankali smo se, res smo se veliko družili, tudi v kakšni zidanici. Skoraj sem bil raje v službi kot doma.« 


Zmagovalna kombinacija sta dobra volja in medsebojno razumevanje 

Vedno nasmejana Emilija Kojić o delu v Petrolu in svojih sodelavcih brez oklevanja pove: »Naša poslovalnica je znana po dobri volji in medsebojnem razumevanju. Smo najboljša ekipa in sodelavcev ne bi zamenjala za nič na svetu.« Ekipa pa je enotna tudi pri dobrodelnih akcijah in tesno sodeluje z lokalno skupnostjo. »Z različnimi pobudami skušamo vračati družbi. Jaz se jih z veseljem udeležujem,« pove Špela Rekić. »Udeležila sem se akcije v CUDV Draga na Igu, to je ustanova z otroki s posebnimi potrebami. Tam smo barvali ograjo za konje in to je bil res drugačen dan,« pove Špela. Tudi Emilija je vesela možnosti, da lahko pomagajo tudi zunaj svojih službenih obveznosti. »Lani smo donirali Zavetišču Ljubljana. Včasih tudi sami zberemo denar, kupimo hrano za živali in jo odnesemo v zavetišče.« Aktivni so tudi v času božiča in pomagajo otrokom iz socialno ogroženih družin.

VIR: Petrol