Prodajno mesto Maribor AC Vzhod zasledite na mariborski vzhodni obvoznici, na počivališču Maribor, natanko na vozlišču avtocest iz zahodne v vzhodno in iz južne v severno Evropo.

Prodajno mesto Maribor AC Vzhod zasledite na mariborski vzhodni obvoznici, na počivališču Maribor, natanko na vozlišču avtocest iz zahodne v vzhodno in iz južne v severno Evropo. Prodajno mesto pa je eno izmed večjih v Sloveniji, notranjost prodajnega mesta obsega 153 m2, prostorna pa je tudi zunanja ploščad s kar 34 točilnimi mesti.

Prodajno mesto je dokaj mlajšega letnika, zgrajeno je bilo leta 2015 in bi lahko rekli, da je eno od najlepših prodajnih mest. Za zadovoljstvo strank pa skrbi 10 zaposlenih, 5 žensk in 5 moških, v poletnem času pa jim pomaga še ena redna študentka ter trije dijaki. V prodajnem mestu je na voljo ponudba Marche, kjer po ponudbi poseže veliko tranzitnih potnikov, največ italijanskih gostov in gostov tujih avtobusov, ki poznajo in prepoznajo blagovno znamko ter vozniki tovornih vozil, saj lahko zaradi velikosti PM hkrati toči gorivo kar šest vozil.

Poslovodja Boštjan Benje ob vprašanju, po katerih izdelkih kupci najpogosteje posežejo, poudari: »Največ prodamo prehrambenega blaga, predvsem čipsov, sladoledov in pijač ter kave na poti, seveda pa tudi vinjet za Madžarsko in Avstrijo. Je pa letos občutno upadla prodaja goriva in tobačnih izdelkov.« Ker pa se zavedajo, da je za uspešno prodajo ključno tudi medsebojno razumevanje in dobro počutje na delovnem mestu, nekaj časa posvetijo tudi skupnemu druženju. »Kot pravi Mariborčani se nas veliko druži pred in po nogometnih tekmah našega NK Maribora. Prav tako imamo v načrtu skupen piknik po poletni sezoni in tudi vzpon na Triglav. Po službi pa skoraj vedno spijemo kakšno pijačo za boljši in sproščen zaključek delovnega dneva,« še poudari Benje.

Pri vsem pa jih vodi moto: »Kjer je volja in želja, tam je pot – kar smo dokazali s štirimi zaporednimi zmagami v NPA (op. ur. nagradno pospeševalna akcija) v naši kategoriji prodajnih mest.«  Ob motu, ki jih vodi k uspehom, pa imajo tudi nešteto anekdot, izmed teh je: »Imamo še eno – paranormalno - sodelavko Nežo, ki jo vsi poznamo, le videl pa je ni še nihče. Prisotna je samo v nočni izmeni, njeno delo pa je prižiganje in ugašanje luči, odpiranje vrat, metanje predmetov na tla in podobne zadeve ...  nam ne želi nič žalega, zato smo jo sprejeli za svojo :)),« v smehu zaupa poslovodja Benje.
 
VIR: Petrol