Povzeto iz drugih medijev

Kosmačeva je po praznikih oddala bone lokala Planinček za kavo po izbiri ogroženim skupinam. To je storila z veliko dobre volje, pravi pesnica in pisateljica. Zaupala nam je tudi, da so ji všeč prispodobe s soncem. Pravi, da je Prežihov Voranc uporabil poved, ki ji je všeč: " Takrat so otroci imeli sonce v očeh.Hudomušno dodaja, da sedaj živi na sončni strani Alp. Kmalu potem je Nina za naš medij opisala lokal, ki ji je podaril darilne bone.

V samem centru Bledu, zraven pekarne Planica na Prešernovi cesti 11, stoji bar Planinček. Zraven lokala Planinček pa sta tudi cvetličarna in Gasilski dom, morda zato pravijo in ne lažejo, da je pri Planinčku, dobra volja doma. Pisateljica pravi, da je v Planinčku vedno veliko cvetja. Objekt dodaja Nina, je zgrajen v lesu in ima na terasi dolge klopi iz enakega materiala.Lokal je eden izmed redkih, na Bledu, ki odpira ob šestih zjutraj in je zato ob jutranjih urah obiskan tako od Blejčanov, Blejcev in turistov. Ob jutranjih urah je na terasi veliko obiskovalcev v gojzarjih, nekatere gospe pa so v salonarjih, kajti vsak gost je vedno dobrodošel.. V lokalu prodajo veliko šnopsa skupaj s kavami in pa seveda tudi mešanico žganja s pivom - beton.

Pisateljica pa nam je za konec še povedala, da bar Planinček na pristen način odraža ponos in simboliko Gorenjske, kot so: planika, Planica,čipke, planinarjenje, planinci in gasilci itn.

 Nina pravi, da je nekaj Pehte in Kekca v vsakem Slovencu in nam je zapela Kekčev refren: " V eni roki nosim sonce,v drugi roki zlati smeh ..."Dobra volja je najbolja, to si piši za uho, mile jere, kisle cmere z nami vštric ne pojdejo ..."

V uredništvu se smejijo skupaj s pisateljico in želimo veliko sončnih dni in smeha vsem svojim bralcem in poslušalcem.

Vir in foto: Nina Kosmač