Mediji o Nini Kosmač

Kosmačevo smo ponovno vprašali, kaj bo počela ta konec tedna. Pričakovali smo, da odvrnila, da bo počivala. Zmotili smo se, Kosmačeva nam je odgovorila, da je vseeno imela eno majhno dobrodelno akcijo.

Pisateljica in dobrodelnica nam je podala sledeči odgovor:

»Nappily Ever After ( angl.) je roman pisateljice Trishe R. Thomas, ki opisuje težave črnske rase praktično od rojstva z ravnanjem las in kako ravni lasje ponazarjajo lepoto in popolnost. O iskanju osebne svobode in sprejemanju nepopolnosti, priča roman.

Nekateri spremenijo frizuro ob življenjskih spremembah.

Poznam norme bontona in elegance. Zame so najbolj elegantne ženske in moški tisti, ki so zvesti celo življenje eni in isti pričeski. Ni moj primer eksperimentiram in izražam svojo čustveno labilnost preko menjavanja barve las in frizure. Mnogi me kritizirajo zaradi tega. Morda, jim je samo smešno, da včasih izgledam obupno ali nenavadno. Nisem mislila, da bom postala pisatelj in pesnik. Eksperimentiram z lasmi, ker želim v figurativnem smislu izraziti labilnost umetniškega ustvarjanja. Imamo eno samo življenje, vendar z branjem jih lahko podoživimo milijon. Šemim se v različne like pisateljev in hkrati probam izraziti histerični duh večine pisatelj, kajti histerija, mi je bližje od endogenih psihiatričnih motenj, ki jih ima in so jih imeli geniji literature. Ni lepšega kot sveže umitih las in brezhibno pristriženih konic.

 Sicer pa, glede na svojo starost moram biti zadovoljna, če imajo moji potencialni kandidati za partnerja lase, pa četudi sive. Pleša ni ovira! (šala)

Kakorkoli, vesela sem, da mi je uspelo omogočiti brezplačno moško striženje preko sponzorstva Frizerskega salona pod Korotanom na Jesenicah, pred prazniki. »

Izgleda, da je Nina decembrsko razpoložena. Dejstvo je ,da je vseli december pred vrati.  

VIR: Nina Kosmač