Z odlično uporabniško izkušnjo želijo postati prva izbira na poti

Z odlično uporabniško izkušnjo želijo postati prva izbira na poti

Skupina Petrol, ki na Hrvaškem velja za drugega največjega ponudnika naftnih derivatov in enega od vodilnih energetskih družb, je na prodajnem mestu Helena zahod uradno odprla tri od skupaj desetih popolnoma prenovljenih, sodobno opremljenih in inovativnih prodajnih mest prihodnosti. S tem skupina Petrol izpolnjuje obljubo, da bo krepila svoj položaj na Hrvaškem, skladno s strateško pobudo – prodajno mesto prihodnosti. Deset novih prodajnih mest se ponaša z raznoliko ponudbo, sodobno arhitekturo in z možnostjo umeščanja alternativnih virov energije. Skupina Petrol želi namreč, z združitvijo najboljšega iz obeh svetov (Petrola in Croduxa), postati prva izbira za nakupe na poti z odlično uporabniško izkušnjo. 

V skladu z vizijo je skupina Petrol usmerjena v zagotavljanje edinstvene uporabniške izkušnje tudi na njihovih prodajnih mestih na Hrvaškem, ki jo je novo odprto prodajno mesto Helena zahod zagotovilo tudi vsem zbranim gostom – od članov uprave, predsednikov lokalne skupnosti ter vodilnih predstavnikov gospodarskih družb in energetike.

»Odprtje prodajnega mesta Helena zahod in vzhod ter Desinec sever predstavljata pomemben korak pri doseganju zastavljenih strateških ciljev Petrola. Naša predanost zagotavljati celovito ponudbo energentov ter kakovostne izdelke in storitve, ob tem pa se osredotočamo na kupca, prežema vse vidike našega poslovanja. Prodajno mesto Helena zahod je ena od treh popolnoma obnovljenih prodajnih mest, ki na enem mestu združuje koncept zagotavljanja uporabniške izkušnje na najvišji ravni. Z vsemi desetimi prodajni mesti, ki smo jih prenovili v tem letu, poudarjamo zavezo k trajnosti, modernizaciji in digitalizaciji ter tako gradimo prihodnost, v kateri želimo postati vodilni ponudnik naftnih derivatov in trajnostnih energetskih rešitev ter storitev na poti. Naša predanost k doseganju strateških ciljev se odraža tudi v nenehnem vlaganju v proizvodnjo zelene energije, širjenje spleta energetskih rešitev ter digitalizacijo poslovanja. Utrjujemo vlogo ključnega akterja v energetski tranziciji, kar dokazujeta tudi dve vetrni elektrarni na področju Šibensko-kninske županije ter načrtovanje sončnega parka. Naša konkurenčnost in družbeni doprinos se kažeta skozi skrbno upravljanje, s čemer ščitimo svoje zaposlene in poslovna partnerstva,« je poudarila Nada Drobne Popović, predsednica uprave skupine Petrol.

Prodajno mesto Helena vzhod in zahod ter Desinec sever so popolnoma prenovljena prodajna mesta, dodatno obogatena z dobro poznano blagovno znamko hitre prehrane McDonald's, ki ob obstoječi Fresh ponudbi zagotavlja celovito gastronomsko ponudbo za različne okuse in zahteve kupcev. 

»Letos smo obnovili tri prodajna mesta v okolici Zagreba – PM Helena zahod in vzhod ter PM Desinec sever, tri na področju Istre – PM Labin, PM Pula Mutilska in PM Umag, tri prodajna mesta v Dalmaciji pa so oz. bodo doživela celovito arhitekturno prenovo. S prenovami združujemo najboljše iz obeh svetov, Petrola in Corudxa, ter s tem zagotavljamo kakovost, trdnost ter zaupanje strank na 202 prodajnih mestih po celotni Hrvaški, za katerimi stoji 2000 zaposlenih. Prenovljena prodajna mesta so simbol naše predanosti odgovornemu poslovanju in pristopu, ki bo začrtal smer naše prihodnosti. S strastjo do trajnosti prodajna mesta, kot je PM Helena zahod, združuje in vključuje tudi alternativne oblike energije ter najnovejše tehnologije, s čimer bomo dosegli zeleno in trajnostno prihodnost,« je povedala Simona Kostrevc, predsednica uprave družbe Petrol na Hrvaškem.

Poleg visokokakovostnih goriv iz družine goriv Q Max, katerih nakup lahko stranke enostavno opravijo s pomočjo aplikacije Na poti, bodo na svoj račun prišli tudi vozniki e-vozil, saj so na prodajnih mestih postavljene e-polnilnice. Za slednje si želijo, da bi jih kmalu napajala tudi energija pridobljena iz trajnostnih virov. Petrol namreč, tudi na Hrvaškem, že izvaja aktivnosti za pripravo dokumentacije in pridobivanje dovoljenj, da v okviru projekta Petrol Green na strehe prodajnih mest, ki so za to ustrezna, namestijo sončne elektrarne. 

Odprtje novega prodajnega mesta Helena zahod, ki se razprostira na več kot 600 m2, je bila hkrati tudi priložnost za spodbujanje družbene odgovornosti in zahvalo skupnosti, v kateri deluje prenovljeno prodajno mesto. Ob tej priložnosti so v skladu z vrednotami skupine Petrol gasilski zvezi mesta Svetog Ivana Zeline namenili finančno podporo za nakup visokokakovostne opreme in vzdrževanje reševalnih vozil. Kar bo pomembno prispevalo k izvajanju njihovega osnovnega poslanstva - zagotavljanje varnosti v skupnosti, katere del je tudi Petrol.   

Prodajno mesto Helena zahod ne predstavlja zgolj prodajnega prostora, ampak tudi simbol zavezanosti skupine Petrol k ustvarjanju boljše in zelene prihodnosti. Poleg vlaganja v zaposlene in ustvarjanja sodobnih prodajnih mest skupina Petrol stremi k temu, da do leta 2025 ustvari maloprodajno mrežo s 627 sodobnimi prodajnimi mesti, ki bodo namenjena edinstveni uporabniški izkušnji in celoviti oskrbi kupca na poti. 


Prenove prodajnih mest tudi v Sloveniji

Petrol tudi v Sloveniji ustvarja sodobna prodajna mesta. Tako so julija začeli z izgradnjo dveh novih prodajnih mest na južni ljubljanski obvoznici – Barje jug in sever, ki bosta z odprtjem konec letošnjega leta strankam ponudili široko izbiro izdelkov in storitev ter klasičnih in alternativnih goriv, predvsem pa bosta edinstveni v tem, da bodo lahko obiskovalci v prostorih prodajnega mesta, ki bo večje od 1000 m2 izbirali med kar tremi različnimi ponudniki hrane – Fresh, Marche in McDonald's. 


VIR: Petrol