Zadnji teden v letu bo - po zahtevi družb VIZIJA HOLDING, d.o.o., in VIZIJA HOLDING ENA, d.o.o. - potekala skupščina družbe PETROL, d.d. Tako je v preteklih dneh preko 21.000 delničarjev družbe na dom prejelo obrazce za sodelovanje na skupščini preko pooblastil.


Zadnji teden v letu bo - po zahtevi družb VIZIJA HOLDING, d.o.o., in VIZIJA HOLDING ENA, d.o.o. - potekala skupščina družbe PETROL, d.d. Tako je v preteklih dneh preko 21.000 delničarjev družbe na dom prejelo obrazce za sodelovanje na skupščini preko pooblastil. VZMD vabi vse, da se skupščine udeležijo neposredno, ali pa pooblastijo enega od njihovih pooblaščencev - članov Strokovnega sveta VZMD: dr. Zlatka Jenka, ali mag. Jožka Čuka. Na pooblastilu sta navedena pod zaporednima številkama 9 in 10, ter bosta na podlagi prejetih pooblastil glasovala po lastni presoji pri večini predlaganih sklepov - na podlagi dodatnih pojasnil in nasprotnih predlogov tudi na sami skupščini - medtem ko so se preostali pooblaščenci že v naprej odločili za podporo vsem, v sklicu predlaganim sklepom.

Kot izpostavljajo v VZMD so sklepi, ki jih predlagata VIZIJA HOLDING in VIZIJA HOLDING ENA, zgolj seznanitvene narave. Pooblaščenca VZMD bosta zato na skupščini pri točkah 2.1 in 4.1. pozorno prisluhnila zadevnim Poročilom ter se - po opravljeni razpravi, v katero se bosta tudi aktivno vključila - odločila o morebitni podpori predlogu oz. nasprotnemu predlogu, ki bi poleg predlagane seznanitve delničarjev vključeval tudi dodatna navodila in zaveze za upravo (VIDEI s predhodnih pomembnejših skupščin: 32., 31., 30., 28., 27., 23., 21., 20., 19., 18., 17/1., 17/2. in 17/3.).

Prav tako bosta po lastni presoji glasovala pri točki o odpoklicu in izvolitvi nadomestnega člana nadzornega sveta, ki jo je z razširitvijo dnevnega reda predlagal SLOVENSKI DRŽAVNI HOLDING, d.d. (SDH). Ker je realno pričakovati, da bodo do same skupščine podani dodatni nasprotni predlogi, si bosta pooblaščenca VZMD prizadevala podpreti najbolj konstruktiven ter - z vidika vseh lastnikov - najbolj optimalen predlog sestave nadzornega sveta, ki bo zagotovil kredibilno, stabilno in uspešno upravljanje ter poslovanje družbe. Kot opozarjajo iz VZMD, bi takšen predlog oz. sestava nadzornega sveta morala vključevati vsaj enega člana, ki bi avtonomno in strokovno zastopal segment lastniške strukture preko 21.000 malih delničarjev (s skupno blizu 25 % deležem), pri čemer morajo kandidati imeti teoretične in praktične izkušnje s področja energetike in strategij njenega razvoja.

VIR: VZMD