DRUGI POLFINALE 2022Vabimo vas, da se nam pridružite na drugem polfinalu Pesniškega turnirja 2022, v četrtek, 12. maja, ob 18. uri v Knjižnici Mileta Klopčiča v Zagorju ob Savi (Cesta 9. avgusta 1). Glasbeni gost bo Matej Krajnc





Vstop prost.Za šest mest v finalu se bodo pomerili:

Marjana Cmager (Jakobski Dol)
Miljana Cunta (Ljubljana)
Nika Gradišek (Kozje)
Tonja Jelen (Brezje pri Ločah)
Nina Klemenčič (Ljubljana)
Ana Kumperger (Šempeter)
Nastja Podgoršek Ferčec (Tabor)
Veronika Razpotnik (Ljubljana)
Nina Stopar (Črna na Koroškem)
Denis Škofič (Dolnja Bistrica)

Glasovanje za 12 pesmi drugega polfinala je odprto do vključno srede, 11. 5. 2022. Glasujete lahko ne TEJ povezavi.
Video branja pesmi pa si lahko ogledate na TEJ povezavi.Pesniški turnir je prireditev, na kateri se letos že 22. leto izbira najboljša neobjavljena slovenska pesem v tekočem letu. Strokovna žirija (v sestavi Irena Novak Popov, Marcello Potocco in Veronika Šoster) bo razglasila 4 finaliste. Dva pa bo z glasovanjem izbralo občinstvo. Prireditev bosta povezovala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja, in Nino Flisar. Vsak obiskovalec prejme zbornik pesmi. Finale bo 18. junija 2022 ob 19. uri pod letnim avditorijem Lutkovnega gledališča Maribor. Prvič pa bo podeljena tudi nagrada VIZIR za najboljši pesniški video, ter priznanji za drugo in tretje mesto. Selektorica je Ivana Vogrinc Vidali (1997), diplomirana filmska in televizijska režiserka, podiplomska študentka FAMU v Pragi.

Vljudno vabljeni.ZNANIH PRVIH 6 FINALISTK IN FINALISTOV21. aprila je v Knjižnici Antona Tomaža Linharta v Radovljici potekal prvi polfinale letošnjega Pesniškega turnirja, ki je prinesel prvih 6 finalistk in finalistov.

V finale je žirija v sestavi Veronika Šoster, Marcello Potocco in Irena Novak Popov izbrala Marijo Kisilak, Ano Porenta, Marka Skoka – Mezopotamskega in Tiborja Hrsa Pandurja. Občinstvo v Radovljici je izglasovalo Aljoša Rebrača, spletno glasovanje pa še šestega finalista, in sicer Damjana Japlja. Glasovalo je 599 ljudi iz 17 držav.

Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.



PR: KUD Pranger*