V Centru Noordung so otvorili prvo igrificirano doživetje v Sloveniji

V Centru Noordung so otvorili prvo igrificirano doživetje v Sloveniji

Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga je z otvoritvijo prvega igrificiranega doživetja ponovno dokazal, da je lahko znanost tudi zabavna. Z Misijo: Pobeg v vesolje, ki združuje preplet elementov sobe pobega, pripovedovanja in avtomatiziranih izzivov, so ustvarili neponovljivo izkušnjo – interaktivno odkrivanje vesoljske postaje Hermana Potočnika Noordunga z reševanjem problemov potovanja v vesolje in izzivov, ki jih prinaša umetna inteligenca. 


Interaktivno doživetje, kot ga še ni bilo

Misija: Pobeg v vesolje predstavlja prvo igrificirano doživetje v Sloveniji, ki obenem spodbuja radovednost, spoznavanje vesolja in druženje v živo. Atraktivno pustolovsko dogodivščino, ki jo je Center Noordung ustvaril v sodelovanju s podjetjem Enigmarium, Občino Vitanje in Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, so otvorili v torek, 23. januarja 2024. O pomenu doživetja za znanost, kulturo in turizem je Neža Pavlič Brečko, direktorica Centra Noordung, povedala: »Otvoritev doživetja je zares velik korak k boljšemu razumevanju vesolja in vesoljskih tehnologij. Veseli smo, da imamo priložnost na zabaven in interaktiven način pokazati vsem, tako mlajšim kot starejšim, koliko priložnosti odpira vesolje in kaj vse lahko dosežejo z nekaj radovednosti ter inovativnosti.« Na dogodku sta prisotne nagovorila tudi Andraž Pogorevc, župan Občine Vitanje, in dr. Jernej Štromajer, predsednik sveta zavoda Centra Noordung in sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, ki je ob posebni priložnosti dodal: »Slovenija je sicer morda res majhna na Zemlji, vendar bo velika v vesolju in Center Noordung bo pri tem igral pomembno vlogo.« 

Pobeg v vesolje

Igrificirano doživetje združuje najnovejše trende na področju turizma doživetij. Obiskovalcem omogoča aktivno vlogo, saj se skozi misijo iz opazovalca prelevijo v pogumnega astronavta, ki lahko le s svojo iznajdljivostjo reši svet pred gotovo katastrofo. Z Misijo: Pobeg v vesolje so tako v Centru Noordung še nadgradili svojo ponudbo stalnih razstav in virtualnih doživetij ter ustvarili izkušnjo, ki bo obiskovalce popeljala na vznemirljivo pot odkrivanja vesolja. 

VIR: Madraven