Kako izgleda pametna podeželska učilnica, ki je eksperimentalen in aktiven prostor raziskovanja ter soustvarjanja?

To vam bodo predstavili na novinarski konferenci ob otvoritvi Prve pametne podeželske učilnice v Sloveniji, ki bo v petek, 2. septembra, ob 10.30, v prostorih Osnovne šole Ljubno ob Savinji.

Učilnico bodo otvorili  predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor, ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh in državni sekretar za gozdarstvo dr. Darij Krajčič. Pred novinarsko konferenco bodo na voljo za izjavo tudi župan Občine Ljubno Franjo Naraločnik, ravnatelj Osnovne šole Ljubno ob Savinji mag. Samo Kramer, direktorica Ljudske univerze Velenje Brigita Gorjup in učenec, ki bo delil svojo izkušnjo v Pametni učilnici. 

Projekt je nastal kot odgovor na razvojne izzive, kot sta visoka rast brezposelnosti in pomanjkanje delovnih mest. Pametna učilnica bo okolju dvignila stopnjo inovativnosti že v učno najbolj dojemljivih letih in s tem izboljšala podporno okolje za izobraževanje in razvoj. Najmanj 800 mladih bo pridobilo nove poklicne kompetence s področja uporabe sodobne tehnologije, turizma in ohranjanja narave. S tem je nastala ena najbolj zanimivih zgodb s področja digitalizacije podeželja in interaktivnega učenja. 

PR: LAS SD