Danes smo na Polici slovesno otvorili nov pločnik. Ta nas bo ob cesti varno vodil, posebej pa otroke na poti v šolo, iz središča kraja, pa do podružnične šole.

Danes smo na Polici slovesno otvorili nov pločnik. Ta nas bo ob cesti varno vodil, posebej pa otroke na poti v šolo, iz središča kraja, pa do podružnične šole.
Slovesnega dogodka so se udeležili župan dr. Peter Verlič, podžupan Janez Pintar, direktorica občinske uprave Zdenka Grozde, predsednik Krajevne skupnosti Polica Domen Logar, duhovni pomočnik br. mag. Marko Senica, direktorji podjetij Komunalne gradnje d.o.o. Viktor Dolinšek, Rekon d.o.o. Aleš Zaviršek in Urbing d.o.o. Jože Urbič ter drugi predstavniki izvajalcev in nadzora investicije, direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Stane Stopar, učitelji in učenci Podružnične šole Polica, krajanke in krajani.

Zbrane je pozdravil predsednik krajevne skupnosti Domen Logar, ob tej priložnosti se je tudi zahvalil Občini Grosuplje za investicijo izgradnje pločnika na Polici. »Upam, da bo Občina Grosuplje tudi v prihodnje podpirala projekte krajevne skupnosti, da se bomo lahko še kdaj dobili na kakšni otvoritvi,« je še dejal.
»Ob takšnih priložnostih vedno povem, da v občini Grosuplje nimamo velikih in majhnih projektov. Vse kar se zgradi, vse kar se naredi, izboljšuje kvaliteto življenja. Pri tem ne gre za zneske v evrih, gre za to, da se z vsakim takim pločnikom izboljša prometna varnost, in pa seveda, da je boljša kvaliteta življenja v kraju,« je zbrane nagovoril župan dr. Peter Verlič. Veseli pa ga pogled tudi na šolo, na to investicijo še vedno gleda s ponosom. »Izgradnja te šole je bila res eden trših orehov, ampak skupaj, tudi z vami, dragi krajanke in krajani, s krajevno skupnostjo, smo zmogli

Na besede predsednika krajevne skupnosti pa je dejal, da tudi sam upa, da bodo časi takšni, da se razmere ne bodo kako zaostrile ali drugače poslabšale glede proračunov v državi in s tem posledično tudi v občini, in da bomo lahko napravili še kakšno otvoritev.

»Lepo uporabljajmo vsi skupaj to novo pridobitev, največja dodana vrednost pa je gotovo za naše šolarje,« je še dejal.
Sledil je osrednji dogodek, slovesen prerez traku, pri tem dejanju so se županu dr. Petru Verliču, direktorici občinske uprave Zdenki Grozde in predsedniku krajevne skupnosti Domnu Logarju pridružili tudi številni učenke in učenci šole, navdušeni nad novo pridobitvijo. Nov pločnik je nato duhovni pomočnik br. mag. Marko Senica tudi blagoslovil.

Otroci pevskega zbora Podružnične šole Polica so dogodek popestrili tudi z ubranim petjem.
Nov pločnik na Polici je zgrajen v dolžini cca 350 m, v sklopu gradnje pločnika se je uredilo tudi dve avtobusni postajališči in več prehodov za pešce ter postavilo novo javno razsvetljavo.

Izvajalec del je bil podjetje Komunalne gradnje d.o.o.. Pogodbena vrednost del je znašala 250.026,27 evrov z ddv.

VIR: Občina Grosuplje