V podjetju Spar Slovenija so namenili 2.000 evrov za izdelavo novih otroških pižam, ki jih bodo uporabljali bolniki, hospitalizirani na Otroški kirurgiji UKC Maribor. Pižame bodo sešili v slovenskem podjetju Clar d.o.o., ki že skoraj tri desetletja razvija in izdeluje kakovostna otroška oblačila.



Na sliki: Predstavnice oddelka otroške kirurgije UKC Maribor so se razveselile donacije podjetja Spar Slovenija d.o.o

Donacijo je v imenu podjetja Spar Slovenija predal vodja trgovine SPAR Maribor Magdalena Janez Karnekar predstojnici oddelka Otroške kirurgije UKC Maribor, asist. Mileni Senici Verbič, dr. med, spec. otroške in splošne kirurgije in medicinski sestri Tamari Žurej ter zdravstveni administratorki Vesni Drozg.

Na Otroški kirurgiji UKC Maribor so hospitalizirani otroci in najstniki od starosti enega meseca do 18 let. V bolnišnici lahko bivajo več tednov in so pri tem deležni ustreznega zdravljenja, obravnave, zdravstveni delavci pa skrbijo tudi za karseda dobro počutje mladih bolnikov. Pri tem se soočajo s težavo dotrajanih otroških pižam, ki so velikokrat prevelike ali pa premajhne, saj imajo otroci, ki okrevajo po posegih, roke ali noge pogosto v mavčni obvezi.

Problematiko so prepoznali v podjetju Spar Slovenija in ob zavedanju, da k hitrejšemu celjenju ran prispeva tudi dobro počutje otroka ali mladostnika, z donacijo v višini 2.000 evrov omogočili izdelavo novih pižam, ki jih bodo uporabljali na Otroški kirurgiji UKC Maribor. Pižame bodo za ta namen izdelali v mariborskem podjetju Clar d.o.o., ki je na slovenskem trgu prisotno že več kot 28 let in se posveča razvoju kakovostnih otroških oblačil. Pri tem na prvo mesto postavlja njihovo varnost in udobnost, pri izdelavi pa uporablja izključno materiale najboljših evropskih proizvajalcev.


»Iskreno se zahvaljujemo podjetju Spar in vsem sodelujočim, ki so omogočili izdelavo novih pižam, ki bodo pripomogle k boljšemu počutju in večjemu udobju naših malih pacientov. Hvala tudi za igrače, ki ste nam jih v Sparu podarili ob tej priložnosti in s katerimi si bodo otroci krajšali čas ob bivanju na našem oddelku,« je ob predaji donacije povedala predstojnica Otroške kirurgije UKC Maribor asist. Milena Senica Verbič, dr. med., spec. otroške in splošne kirurgije.

Poslovodja SPAR Maribor Magdalena Janez Karnekar je predal donacijo Spar Slovenija predstojnici Otroške kirurgije UKC Maribor, asist. Mileni Senici Verbič

VIR: Spar