Civilna zaščita Občine Radovljica in Občina Radovljica opozarjata občane, da se ustrezno pripravijo ob napovedi močnejših padavin in vetra.

Civilna zaščita Občine Radovljica in Občina Radovljica opozarjata občane, da se ustrezno pripravijo ob napovedi močnejših padavin in vetra. Zaradi močnih padavin in vetra, ki sta napovedana v noči na petek in petek dopoldan, lahko pričakujemo težave povezane z močnim vetrom, naraščanjem vodotokov, dvigovanjem podtalnice in razlivanjem padavinske vode ter tudi morebitno plazenje tal.

SAMOZAŠČITNI UKREPI OBČANOV
Preventivno umaknite in zaščitite svoje premoženje pred posledicami močnega vetra in poplav. Čas za samozaščitne ukrepe je do danes zvečer. Ponoči in v času, ko bo morebiti prišlo do izrednih vremenskih razmer, bo za to prepozno in lahko tudi nevarno.

PROTIPOPLAVNE VREČE
V kolikor občani potrebujejo protipoplavne vreče si jih lahko danes od 16.00 do 19.00 ure zagotovijo za Knjigoveznico Radovljica, kjer se nahaja deponija peska. Lopate in protipoplavne vreče bodo na lokaciji.
 
SPREMLJANJE RAZMER
Glede na napovedi pričakujemo prve težave že v drugi polovici noči, zato spremljajte razmere v okolici svojega doma in informacije ter opozorila, ki jih bodo posredovale pristojne službe ARSO, CZ, gasilci.  
V primeru izrednih vremenskih dogodkov ostanite na varnem, zaščitite predvsem svoja življenja.

VIR: Občina Radovljica