Radio Capris je odprl vrata novih poslovnih prostorov v centru Kopra. Pravijo, da novi prostori prinašajo nekoliko drugačen in posodobljen koncept, ki bo radijski ekipi omogočal razvoj številnih novih vsebin in uresničitev svežih zamisli.

Novi radijski studii Radia Capris so edini pri nas z razgledom na morje, ni pa to njihova edina zanimivost, kot navajajo. Veliko pozornosti obiskovalcev bodo verjetno pritegnili tudi hodniki, na katerih so vinilne plošče, zgoščenke in kasete pretežno istrskih izvajalcev ter plakati s citati največjih istrskih uspešnic. »Kot največji radijski medij v regiji, ne nazadnje pa tudi vodilni medij na spletu in družbenih omrežjih, smo želeli narediti velik korak naprej, predvsem v vizualnem in prostorskem smislu. Čedalje več vsebin gre tudi na splet, prejšnja lokacija pa nam tako prostorsko kot tudi tehnično že nekaj časa ni večustrezala. Zdaj imamo studio opremljen z večjim številom kamer in manjšim odrom za nastope glasbenih skupin. To seveda prinaša dodatne možnosti – poslušalci bodo lahko koncert v živo poslušali na poti v službo, zvečer pa si ga ogledali še na tablici ali televizijskem sprejemniku,« pravi Mitja Čehovin, odgovorni urednik radia.

Pri načrtovanju novih prostorov so z ožjo ekipo mislili tudi na počutje zaposlenih: »Poskrbeli smo za več sproščenosti, posledično pa pričakujemo večjo učinkovitost in dobre rezultate. Gugalnica, vreče za sedenje, kavč za gledanje televizije, odlično opremljena 'domača kuhinja', ne ravno klasični pisarniški prostori, različne barve stenskih elementov ...  Na vse smo pomislili, da bi se le naši zaposleni počutili čim boljše. Vrata smo odprli tudi kosmatincem, kar pomeni, da lahko zaposleni na radio prihajajo tudi s svojim psom. Za to se je za zdaj odločila ena sodelavka in ta izkušnja je prinesla same pozitivne učinke, predvsem še več veselja, še boljše počutje vseh sodelavcev in krepitev 'timskega duha',« smo še izvedeli.

Nove studie si je ogledal tudi nekdanji član ekipe Radia Capris, zdaj župan Aleš Bržan

Jan Plestenjak z ekipo Radia Capris na studijskem odru, ki bo namenjen koncertom v živo.

VIR: MM