Vsak dan med 4. 2. 2022 in 20. 2. 2022

Najboljše olimpijske športnike boste iz kitajske prestolnice Peking lahko spremljali na programih RTV Slovenija (Televizija Slovenija, Val 202 in rtvslo.si/oi2022).

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
27. januar 2022 ob 09:51
Ljubljana - RTV SLO
Med 4. in 20. februarjem 2022 bo na sporedu največji športni dogodek tega leta, zimske olimpijske igre v Pekingu.



Najboljše olimpijske športnike boste iz kitajske prestolnice Peking lahko spremljali na programih RTV Slovenija (Televizija Slovenija, Val 202 in rtvslo.si/oi2022). Med 4. in 20. februarjem 2022 bo na sporedu največji športni dogodek tega leta, zimske olimpijske igre v Pekingu. Foto: RTV SLO

Televizija Slovenija
Na Televiziji Slovenija bomo v okviru olimpijskih iger pripravili približno 200 ur premiernega programa in posnetkov. Gledalcem bomo ponudili množico neposrednih prenosov, poudarek pa bo na spremljanju nastopov slovenskih športnikov.

Drugi program Televizije Slovenija bo šestnajst dni posvečen olimpijskim igram. Ponoči bomo na TV SLO 2 neposredno, tudi z javljanji iz mešane cone, spremljali predvsem tekmovanja v alpskem smučanju.

Okoli 8. uri zjutraj bomo začenjali s spremljevalnim studijskim programom iz Ljubljane, ki ga bosta vodila Sara Benkovič in Tomaž Kovšca. V njem bomo pospremili vse najpomembnejše končne odločitve, predvsem seveda tiste, v katerih bodo sodelovali tudi slovenski športniki. Gostje studijskega programa bodo dodali strokovni pogled na dogajanje, novinarske ekipe pa bodo skrbele za izjave naših športnikov in pripravo zgodb iz ozadja.
V popoldanskem in večernem delu bodo sledili premierni posnetki končnih odločitev, ki jih zaradi prekrivanja dogodkov ni bilo mogoče pokazati v neposrednem prenosu in skrajšane ponovitve najzanimivejših nočnih in dopoldanskih končnih odločitev.

Na prvem programu Televizije Slovenija bomo razširili informativne športne oddaje, povsem sveže bodo novice iz Pekinga po Prvem dnevniku ob 13. uri in po Poročilih ob 17. uri. Olimpijski dnevnik, polurna oddaja Sašem Jerkovićem, bo nadgradila Šport ob 19.50.

Vsem zavezancem za plačilo RTV-prispevka je obenem že omogočeno, da lahko olimpijske igre na programih Televizije Slovenija spremljajo kjerkoli znotraj Evropske unije. Potrebna je le registracija, za katero navodila najdejo na spletni strani https://www.rtvslo.si/racun/prispevek. Vodja projekta olimpijskih iger na Televiziji Slovenija je Mile Jovanović.

Val 202 - drugi program Radia Slovenija
Val 202 se bo tudi tokrat prelevil v olimpijski radio. Ujeli boste vse nastope slovenskih športnikov z neposrednimi oglašanji s prizorišč v Pekingu, kjer bodo reporterji Dare Rupar, Igor Tominec, Uroš Volk, Marko Cirman, Tomaž Langerholz in Boštjan Reberšak.

Med 10.00 in 15.30 uro bo Val 202 olimpijsko vzdušje vsak dan raznašal po Sloveniji. Voditelja terenskega studia pod imenom Peking doma bosta Aleš Smrekar in Anja Hlača Ferjančič. Med olimpijskimi igrami bodo obiskali Kranjsko Goro, Kope, Velenje, Celje in Brežice, se družili z zdajšnjimi in nekdanjimi olimpijci, obiskovalci navijaških središč pa se bodo lahko med spremljanjem slovenskih nastopov tudi sami preizkusili v nekaterih olimpijskih športnih panogah.

Vsak dan ob 19.00 bomo olimpijski program povzeli s posebno oddajo, ki bo olimpijskim navdušencem na voljo na val202.si in v aplikacijah za podkaste.

MMC - Multimedisjki center RTV Slovenija - www.rtvslo.si/oi2022
Na spletni strani rtvslo.si smo pripravili poseben podportal www.rtvslo.si/oi2022, ki je v celoti posvečen tokratnim zimskim olimpijskim igram v Pekingu. Na njem bodo naši uporabniki našli številne zanimive vsebine, intervjuje in klepete. Deloval bo tudi Olimpijski SOS – statistični portal, na katerem bomo odgovarjali tudi na vprašanja bralcev.

Na MMC-ju si boste dogajanje iz Pekinga lahko ogledali tudi v živo, saj bodo vsi prenosi, ki bodo na TV SLO 2, v živo tudi na MMC-ju. Ekipa MMC-ja bo dežurala 24 ur na dan, tako da ne boste zamudili ničesar.

Vse zanimive izseke iz prenosov, izjave in analize si boste lahko ogledali na našem novem portalu 365. Na prizorišču v Pekingu bo tudi MMC-jev novinar Tilen Jamnik.