Velikonočni prazniki se neustavljivo približujejo. Z družino in prijatelji se bomo lahko znova zbrali okoli mize, ki se bo šibila pod težo dišečih dobrot, kot so domača šunka, hren, pirhi, dišeča potica in številne druge jedi

Velikonočni prazniki se neustavljivo približujejo. Z družino in prijatelji se bomo lahko znova zbrali okoli mize, ki se bo šibila pod težo dišečih dobrot, kot so domača šunka, hren, pirhi, dišeča potica in številne druge jedi, ki so del tradicionalne velikonočne pojedine in nas vsako leto navdušujejo s svojimi okusi in vonji. Ne glede na to, ali bodo na mizi klasične jedi ali sodobne različice, nas velikonočna pojedina vedno znova spomni, kako pomembno je, da si vzamemo čas za družino in prijatelje. V primeru, da bi se to leto želeli izogniti stresu, ki ga včasih prinese velikonočna kuha, a bi še vseeno radi uživali v lokalni gastronomiji, je Opatijska riviera idealna destinacija za razvajanje ob kulinaričnih dobrotah in hkrati odlična priložnost za zaslužen počitek. V ta namen smo pripravili nekaj predlogov, kako na polno zaužiti letošnje velikonočne praznike, ki bodo ob obisku jadranske Nice zadovoljili vse okuse in želje.

Za ljubitelje velikonočne tradicije
Med velikonočnimi prazniki se v Opatiji in okoliških mestih odvijajo številne verske slovesnosti, ki so za mnoge ena izmed najpomembnejših sestavin tega praznika. Med najbolj zanimivimi in obiskanimi mašami je zagotovo velikonočna procesija v Lovranu, v najstarejšem naselju Opatijske riviere. Ker so mnoge cerkve odprte za javnost, lahko velikonočni čas izkoristite tudi za obisk in ogled čudovite arhitekture, s katero se ponašajo naselja v tem delu Hrvaške.
 
Doživite okus Hrvaške in najbolj sveže sezonske dobrote
Uživanje v najboljšem je bistven del vsakega dopusta. In to vključuje tudi dobro hrano. Opatijska riviera je že od nekdaj središče hrvaške gastronomije, zaradi česar je idealna lokacija za ljubitelje hrane. Velikonočni prazniki pa so odličen izgovor za razvajanje ob kulinaričnih dobrotah. V Liburnia Hotels & Villas svoje goste v tem in naslednjem mesecu razvajajo s prav posebnim kulinaričnim popotovanjem, ki združuje tradicijo in inovativnost. Marčevsko ponudbo so posvetili dobremu počutju in zdravi prehrani, april pa bo mesec špargljev. Prav posebni meni, ki vključuje to pomladno zelenjavo, bodo pripravljali v vrhunski restavraciji Cubo hotela Ambasador, lahko pa si boste šparglje privoščili tudi že pred kosilom, in sicer v kavarni Café Strauss v hotelu Palace Bellevue. Da bo vse še bolj mamljivo, so v hotelih Ambasador in Palace Bellevue pripravili prav posebno »Wellness & Gourmet« ponudbo, ki vključuje bogati samopostrežni zajtrk in večerjo, bon za wellness, uporabo notranjega bazena z ogrevano morsko vodo in spa območja. Če pa se odločite za Hotel Istra, vas čaka razvajanje, ki vam ga nudijo s ponudbo »Opatija Delights«.
 
Možnosti, kako preživeti velikonočne praznike na Opatijski rivieri, je torej res veliko, zato poskrbite, da ne zamudite priložnosti za kulinarično potepanje in oddih, ki si ga še kako zaslužite.

VIR: IPPR