V Mestni občini Velenje preko razpisa za sofinanciranje programa športa namenjamo 539.500 evrov, od tega 300.000 evrov za nadpovprečne športne dosežke.


SPREJEM VELENJSKIH OLIMPIJCEV IZ TOKIA 2020, SEPTEMBER 2020, FOTO: EDITA FRIC
V Mestni občini Velenje preko razpisa za sofinanciranje programa športa namenjamo 539.500 evrov, od tega 300.000 evrov za nadpovprečne športne dosežke. Že drugič zapored za šport namenjamo dodatnih 100 tisoč evrov, saj spodbujamo nadpovprečne športne rezultate iz državnega in mednarodnega nivoja ter ohranjamo športni standard iz obdobja pred začetkom epidemije.

Razpis bo jutri objavljen na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si(Javne objave in razpisi). Prijave zbiramo do vključno 4. februarja 2022.

Za uresničevanje javnega interesa v športu se sofinancirajo naslednja področja: športni programi, organiziranost v športu, športne prireditve, razvojne dejavnosti.

Na javni razpis za sofinanciranje letnega programa športa v Mestni občini Velenje se lahko prijavijo športna društva in športne zveze, ki so registrirani v Republiki Sloveniji, zavodi za šport, zavodi s področja vzgoje in izobraževanja, ki izvajajo programe in področja športa, določene z Letnim programom športa, pravne osebe, ki so registrirane za opravljanje dejavnosti v športu v Republiki Sloveniji, samostojni podjetniki posamezniki, ki so registrirani za opravljanje dejavnosti v športu v Republiki Sloveniji, ustanove, ki so ustanovljene za splošno koristen namen na področju športa v skladu z zakonom, ki ureja ustanove, in zasebni športni delavci.

Foto: Sprejem velenjskih olimpijcev iz Tokia 2020, september 2020, foto: Edita Fric

PR Mestne občine Velenje