Ognjevita virtuozinja afriške glasbe

Ognjevita virtuozinja afriške glasbe

Po nepričakovani odpovedi evropske turneje Delvona Lamarrja vam z veseljem in s ponosom predstavljamo koncert, ki mu zagotovo ne moremo reči zgolj zamenjava –prihaja namreč Dobet Gnahoré, ena vodilnih afriških pevk.

Afriški kontinent nam je dal številne priznane pevke, a le malokdo se lahko ponaša s tako vznemirljivo odrsko prezenco kot Dobet Gnahoré. V trenutku, ko stopi na oder, postane jasno, da imamo opravka s pravo divo afriške glasbe: je namreč virtuozna pevka, plesalka, tolkalistka in tekstopiska, ki je moderne afropop zvoke rodne Slonokoščene obale popeljala v nove vznemirljive smeri.

Dobet je prejemnica nagrade Grammy (2010) in nagrajenka festivala Womad za najboljši nastop. Znana je po osupljivih plesnih gibih, močni odrski karizmi in izrazito čustvenem vokalnem slogu. Na svojem šestem albumu Couleur, izdanem pri renomirani založbi Cumbancha leta 2021, prekinja s preteklimi akustičnimi slogi in ustvari ognjevit album, poln plesnih utripov, elektronskih ritmov, okretnih linij električne kitare in globokih groovov. Slavi svobodo mešanja urbane energije sodobne Afrike z živahnimi ritmi prednikov. Pesmi so odpete v več jezikih, od različnih avtohtonih jezikov njene domovine do francoščine in angleščine z namenom, da bi jasneje posredovala optimistično sporočilo in dosegla širše občinstvo.

Dobet poje pesmi, polne vedrine in optimizma; poje o svobodi današnjih in jutrišnjih afriških žensk in z vsakim koncertom prepričljivo opolnomoči novo generacijo drznih, močnih in neodvisnih ljudi. Njen nastop in sporočilnost praviloma preplavita vsakogar – pričakujte vročekrven nastop, poln plesne energije, razpete med tradicijo in sodobnostjo. Vabimo vas, da že kupljene vstopnice obdržite ter si zagotovite edinstveno koncertno izkušnjo, polno vedrine, optimizma in vroče plesne energije. Natanko to, kar potrebujemo za nepozaben zaključek festivala!

Še vedno velja: za ljubitelje jazza smo pripravili prav posebno poslastico – JazzLent paket. Pri nakupu 3 ali več vstopnic za različne koncerte sklopa JazzLent vam nudimo 20% popust na celotno vrednost nakupa.

 
VIR: Narodni dom