Mestna občina Koper je v okviru participativnega proračuna na pobudo občanov dopolnila ponudbo mestnega kopališča, med ljudmi bolj znanega kot Mokra mačka, in kopališča v Žusterni.

Ena največjih skrbi kopalcev je doslej bila, kam in kako varno shraniti dragocene predmete med kopanjem. Pri klasičnih omaricah, ki se odklepajo in zaklepajo s ključem, pa je nastala zagata s tem, kam ključe dati.

Z novimi omaricami, t. i. lockerji, ki so za popestritev okolice odeti v različne živahne bare, je ta težava odpravljena, saj je za uporabo omaric dovolj, da si zapomnimo štirimestno številčno kodo. Sicer pa bodo v prihodnjih dneh pred omaricami obiskovalcem na voljo tudi podrobnejša navodila za uporabo.

Vrednost investicije znaša okoli 15.000 evrov.

Mestno kopališče, s katerim upravlja javno podjetje Marjetica Koper, v kopalni sezoni, ki traja do vključno 30. septembra, obratuje vse dni v tednu med 9. in 19. uro. Na kopališču v Žusterni pa ob koncih tedna deluje center vodnih športov Active Koper, ki ponuja pestro paleto aktivnosti na in ob vodi.

PR: MOK