6. likovne kolonije Zeleno zlato

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec, Likovna sekcija KUD Žalec ter JSKD Območna izpostava Žalecvabijo na odprtje razstave ob zaključku 6. likovne kolonije Zeleno zlato,ki bo v soboto, 20. avgusta 2022, ob 16. uri v avli dvorca Novo Celje.Nastala likovna dela bo predstavil mentor kolonije mag. Uroš Potočnik.
Letošnje kolonije se je udeležilo 35 ljubiteljskih slikarjev iz vse Slovenije, ki so ustvarjali v baročnemdvorcu in parku Novo Celje, na temo »SKRITO-KONČANO-NEDOKONČANO-DETAJL«.Razstava bo na ogled do 4. septembra 2022 ob petkih, sobotah in nedeljah med 17. in 20. uro.Vstop je prost.
 Pohod po hmeljski potiZadnja sobota v avgustu je dan tradicionalne prireditve Pohod po hmeljski poti, ki pohodnike popelje na14 km dolgo pot med hmeljišči in turističnimi znamenitostmi Žalca in okolice.Tako lahko pohodniki ob poti obiščejo tudi Rimsko nekropolo, ki  kmalu obhaja 70-letnico odkritja.Start pohoda je v soboto, 27. avgusta 2022, ob 8. uri izpred Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. Cilj je pri Fontani piv Zeleno zlato, kjer bo tudi zabava z ansamblom Golte in prikaz obiranja hmelja na star način Etnološkega društva Hmeljarska vas.Za prijavnino 12,00 € prejmete uporabno darilo, okrepčila ob poti in malico na cilju.V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Festival avtorske glasbe 2022Odlična avtorska glasba in izjemni izvajalci na odru Doma II. slovenskega tabora Žalec.Nastopajo: Tinkara Kovač, Nana Milčinski, Leonart, Trium in Tretji kanu.Petek, 9. septembra 2022, ob 19. uri.Vstopnice: TIC Žalec in po spletu.
Soorganizatorja koncerta ZKŠT Žalec in in društvo TRIUM.
 Srečanje fontanV soboto, 10. septembra 2022 bo pri prvi fontani piv na svetu znova pestro, saj bo tam potekalo tradicionalno druženje fontan Slovenije.Dogodek bodo popestrili tudi vrhunski JRE chefi z odlično hrano, za glasben posladek pa poskrbi Dejan Vunjak in Brendijeve barabe.Sobota, 10. septembra 2022, od 17. ure dalje. Vstop je prost.

 

 PR: ŽKŠT