Vlada Republike Slovenije je na sejah vladnih odborov sprejela več odločitev

Vlada Republike Slovenije je na sejah vladnih odborov sprejela več odločitev:

  1. Namensko premoženje Javnega sklada Republike Slovenije za regionalni razvoj in razvoj podeželja ter Eko sklada je bilo povečano. Javni sklad za regionalni razvoj in razvoj podeželja je prejel dodatnih 10 milijonov evrov. Ta sredstva bodo namenjena za spodbujanje regionalnega razvoja, podjetništva, nizkoogljičnega gospodarstva, in druge projekte, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju.
  2. Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, je prejel dodatna sredstva v višini 126.725,12 evra za financiranje okoljskih naložb, predvsem v obnovljive vire energije, z namenom zmanjšanja emisij toplogrednih plinov.
  3. V Načrt razvojnih programov 2023–2026 je bilo vključenih 17 novih projektov, ki bodo sofinancirani za obnovo športnih objektov in zunanjih športnih površin, s ciljem zagotoviti visokokakovostno javno športno infrastrukturo.
  4. V Načrt razvojnih programov 2023–2026 je bila uvrščena tudi uvedba evidenčnega projekta "Nadomestilo za toploto - draginja" za omilitev posledic na področju energetike zaradi visokih cen energentov in socialnih stisk prebivalstva.
  5. Dodatno je bil v Načrt razvojnih programov 2023–2026 uvrščen projekt za gradnjo zunanjega dvigala in rekonstrukcijo 2. do 5. nadstropja v Domu ob Savinji Celje z namenom izboljšanja bivalnih in delovnih pogojev za uporabnike in zaposlene ter povečanja varnosti.

Te odločitve so bile sprejete na sejah vladnih odborov, s ciljem spodbujanja trajnostnega razvoja, gospodarske rasti ter izboljšanja infrastrukture na različnih področjih.

Uredništvo